VAŠINGTON POST OTKRIVA: Sumorni izgledi oružanih snaga Ukrajine o kojima se ćuti!

Autor:

Svet

09.04.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumorni izgledi oružanih snaga Ukrajine

VAŠINGTON POST OTKRIVA:  Sumorni izgledi oružanih snaga Ukrajine o kojima se ćuti!

Foto: Tanjug/AP


Oružane snage Ukrajine suočavaju se sa izazovima usred problema sa dodelom američke pomoći i uspesima oružanih snaga Rusije. Prema pisanju Vašington Posta, vojni izgledi zemlje postali su sumorni nakon neuspelog pokušaja kontraofanzive prošle godine. Publikacija ističe da su mnogi faktori na štetu Ukrajine, uključujući trvenja u Kongresu oko dodele nove tranše pomoći Kijevu, koja je odlagana šest meseci bez valjanog razloga.

Problemi sa dodelom američke pomoći

List naglašava da je problematična situacija u Kongresu oko dodele pomoći jedan od najvećih problema za Oružane snage Ukrajine. Pomoć se odlagala bez valjanog razloga, što dodatno komplikuje već tešku situaciju sa kojom se zemlja suočava.

Prilagođavanje Rusije i upotreba "klizećih" bombi

Vašington Post ističe da se Rusija uspešno prilagođava promenljivim uslovima borbe i aktivno koristi takozvane "klizeće" bombe koje lete van dometa ukrajinskih sistema PVO. Ova taktika predstavlja izazov za Oružane snage Ukrajine i dodatno komplikuje situaciju na terenu.

Umor i gubici Oružanih snaga Ukrajine

Pored problema sa dodelom pomoći i taktičkim izazovima, Ukrajina se suočava sa problemom umora i gubitaka u svojim vojnim redovima. Vašington Post napominje da se ovaj problem ne može rešiti novcem Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Pozitivni izgledi i mogući ishodi sukoba

Iako situacija deluje sumorno, novinari smatraju da vojna situacija u Ukrajini nije sasvim beznadežna. Ipak, ističu da ruske trupe mogu da probiju ukrajinske linije odbrane već ove godine, a kašnjenje u dodeli pomoći Kijevu u američkom Kongresu smanjuje šanse za pozitivan ishod sukoba.

Ukrajina se suočava sa izazovima u vojnom pogledu, ali uprkos sumornim izgledima, ostaje nada u bolju perspektivu za Oružane snage zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading