VATROGASCI VODE TEŠKU BORBU! Haos posle eksplozije u hidroelektrani u Italiji! SVE POD VODOM, DESOTORO TEŠKO POVREĐENO, ŠESTORO NESTALO! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

09.04.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima puno dima i prostorije su poplavljene vodom, radimo na snižavanju temperature, objasnio je Kalogero Turturici, komandant vatrogasne brigade Bolonje.

VATROGASCI VODE TEŠKU BORBU! Haos posle eksplozije u hidroelektrani u Italiji! SVE POD VODOM, DESOTORO TEŠKO POVREĐENO, ŠESTORO NESTALO! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printscreen/X/vigilidelfuoco

Deset osoba je povređeno, a šest se vodi kao nestalo nakon eksplozije u hidroelektrani kod Bolonje.

Kako prenose svetski mediji, radnici koji su se u trenutku nesreće nalazili u hidroelektrani, zadobili su teške opekotine.

Na brani na jezeru Suvijana, koje se nalazi između Bolonje i Firence, došlo je do eksplozije oko 15 sati.

 

 

- Ima puno dima i prostorije su poplavljene vodom, radimo na snižavanju temperature. Da biste pružili pomoć, potrebna vam je vidljivost i temperature kompatibilne sa ljudskim prisustvom. Kada budemo saznali šta je uzrok nesreće, moći ćemo preciznije da izvršimo proračune - objasnio je Kalogero Turturici, komandant vatrogasne brigade Bolonje.

 

 

- Na tim spratovima su bili transformatori. Ne znamo uzrok nesreće. Biće potrebna svedočenja onih koji su bili na licu mesta. U ovom trenutku je teško pretpostaviti jednu ili drugu specifičnu vrstu scenarija - rekao je Turturici, prenosi Blic.

"Enel Green Pover", kompanija Enel grupe koja se bavi razvojem i upravljanjem aktivnostima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, saopštila je da je "danas u ranim popodnevnim satima požar zahvatio transformator hidroelektrane Bargi (BO)".

 

 

- Vest nije dobra, ima radnika sa ozbiljnim opekotinama koje su odvezla vozila hitne pomoći. Izgleda da je požar izbio na devetom spratu - rekao je Marko Masinara, gradonačelnik Kamunjana.

- Elektrana je potpuno ispod nivoa jezera na oko 30 metara dubine. Neki radnici su radili na održavanju turbina. Bilo je i timova koji su dolazili iz drugih delova Italije. Šokirani smo! - rekao je Masinara.

Oglasio se zamenik premijera koji je rekao da mora da saopšti loše vesti.

- Nažalost, došlo je do loših vesti u Emiliji Romanji, sa strepnjom pratimo razvoj situacije, solidarni smo sa svim porodicama koje su zabrinute za sudbinu svojih najmilijih - rekao je Antonio Tajani, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading