STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA: Doživotna kazna za trgovinu slonovačom i rogovima nosoroga!

Autor: Republika

Svet

01.04.2018

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kenijski ministar turizma, Nadžib Balala, zatražio je doživotnu kaznu za svakoga u čijem se posedu pronađe slonova ili nosorogova kost, piše Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA!

- Kljove i rogovi pripadaju slonovima i nosorozima - rekao je on na svečanosti priređenoj u sećanje Sudanu, poslednjem muškom primerku severnog belog nosoroga koji je preminuo pre 12 dana.

- Promenićemo naše zakone, svako ko bude uhvaćen sa slonovačom biće doživotno zatvoren.

Sada su žive samo još dve ženke, Sudanova ćerka i unuka, i jedini način da se očuva ova vrsta je veštačkom oplodnjom sačuvanom semenom tečnošću.

Ubistva ugroženih životinja zarad profita nastavljaju se u Africi, ali je svest o krvavoj ceni slonove i nosorogove kosti sve veća. Sve je više i internacionalnih akcija koje pokušavaju da zaustave trgovinu.

Kina je u decembru prošle godine zabranila uvoz slonovače, što je veliki udarac crnom tržištu Afrike, budući da je Kina bila najveći potražilac ove protivzakonite i opasne robe.

Kenijom je lutalo 20.000 nosoroga sedamdesetih godina prošlog veka, ta bi se ta cifra smanjila na 400 tokom devedesetih. Sada u ovoj zemlji živi oko 650 nosoroga, od kojih je najveći broj crnih nosoroga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading