BRAVO: Ova zemlja zabranila ubijanje životinja zbog krzna!

Autor: Republika

Lifestyle

20.01.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luksuzne modne kuće poput Gučija, Stele Makartni, Kalvina Klajna, Ralfa Lorena, Vivijen Vestvud, Armanija i Tomija Hilfigera, već su rekle "ne" proizvodnji odeće i obuće od krzna, a broj onih koji će se pridružiti ovom trendu, po svemu sudeći, biće sve veći.

RepublikaFoto: facebook.com/FOUR PAWS USA
STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA!

Životinjsko krzno dugo je bilo simbol luksuzne odeće, ali stvari su se u međuvremenu promenile i veliki modni igrači su promenili priču. 

Jedna od poslednjih vesti je plan norveške vlade da do 2025. godine u potpunosti zabrani farme lisica i vidri koje se bave proizvodnjom životinjskog krzna. 

Ovo je potez koji je obeshrabrio proizvođače i oduševio aktiviste koji se bore za prava životinja. 


Inače, spomenute farme u Norveškoj godišnje proizvedu više od milion krznenih dodataka odeći, što kada se preračuna, znači da se na preko 300 farmi za samo godinu dana ubije više od milion lisica i vidri, prenosi dnevnik. 

Norveška će ovim potezom postati 14. država koja zabranjuje proizvodnju životinjskog krzna, što je znak da pravo krzno izlazi iz mode čak i u državi koja je nekada bila vodeći svetski proizvođač lisičijeg krzna. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading