BRUKA, MITROPOLIT NAPRAVIO NOVI SKANDAL: AMFILOHIJE OSVEŠTAO NACISTE

Autor:

Svet

19.01.2018

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan skandal vladike SPC Amfilohija, ovoga puta u Podgorici na plivanju za Časni krst! Mitropolit crnogorsko-primorski blagoslovio je učesnike u trci povodom Bogojavljenja, a odmah pored njega stajao je takmičar koji je na svojim grudima imao istetovirane kukaste krstove!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dečko ima nacrtan "kukasti krst" na grudima

Da stvar bude gora, mladić je držao tri spojena prsta, koja predstavljaju Oca, Sina i Svetog duha i kose se sa svastikom kao nacističkim simbolom.

Vladika Amfilohije je pre samo 10 dana dospeo u žižu javnosti kada je izjavio da strahuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi politiku izdaje Srbije i Kosmeta.

Inače, cela Srbija tradicionalno je na veliki hrišćanski praznik plivala za bogojavljenski krst! Plivali su mladići i devojke, mladi i stari u Beogradu, Zrenjaninu, Prokuplju, Čačku, Nišu, Svrljigu, Užicu...

U Svilajncu je zaplivao i devetogodišnjak Pavle Đurđević, a kvašenjem osmomesečne bebe u hladnoj Savi kod Sremske Mitrovice roditelji su započeli pripreme svog naslednika za buduće trke. Mama i tata mališana upoznali su se u ledenoj reci pre dve godine plivajući za Časni krst, a potom svoju ljubav krunisali brakom i dobili sina. Na oko šest stepeni u Beogradu se za krst plivalo na Adi Ciganliji, Dorćolu, Surčinu, Grockoj a patrijarh Irinej blagosiljao je plivače na Zemunskom keju!

U ovogodišnjoj bogojavljenskoj trci u Srbiji čak tri žene bile su najbrže - u Vladičinom Hanu, Prokuplju i Zabrežju kod Obrenovca.

POBEDNICI

Foto: ST/N. PANČIĆ

BEOGRAD

Zemunski kej Uroš Radulović (20)

Ada Ciganlija Sava Stanković (21), pripadnik vojne akademije

Foto: Tanjug/AP

SREMSKA MITROVICA Maloletnik najbrži

Do Časnog krsta je ove godine prvi doplivao Mitrovčanin Luka Golubović (17), učenik "Mitrovačke gimnazije". U trci učestvovalo i šest devojaka.

Foto: Promo foto

PROKUPLJE Prva pobeda žene

Takmičenje na Rastovničkom jezeru u Prokuplju bilo je jedinstveno jer je ovo prvi put da žena pobedi. Prva do krsta stigla je Prokupčanka Ivana Roganović (42).

Foto: Promo foto

ČAČAK

Rekordan broj takmičara

Anđelko Kovačević, prošlogodisnji pobednik, i ovog puta je bio najbrži plivač u Zapadnoj Moravi.

Foto: Promo foto

NIŠ

Nikola Đorđević, student elektronike, prvi je stigao do Časnog krsta u niškom bazenu.

Foto: Promo foto

VLASOTINCE

Pobedio učenik prvog razreda

Luka Petković, učenik prvog razreda Mašinske škole, pobedio je na 12. po redu plivanju za Časni krst

Foto: Promo foto

OBRENOVAC

Policajka prva

Marina Ranković, pripadnica beogradske Interventne jedinice, pored 48 muških takmičara na Savi u Zabrežju kod Obrenovca, uspela je da stigne prva do Časnog krsta.

SREMSKA KAMENICA

Aleksa Bobar (18) bio je najbrži u tradicionalnom plivanju u Sremskoj Kamenici. U hladni Dunav ovde je ušla i novinarka Bojana Lalić, koja je došla da uradi prilog o takmičarima, pa je i sama odlučila da zapliva.

Foto: Promo foto

JAGODINA 

Bogojavljenska voda iz vatrogasne cisterne

Meštanima u Jagodini nije bilo dovoljno pet buradi od po 500 litara bogojavljenske vode, pa je stigla i vatrogasna cisterna sa 9.000 litara, koju je sveštenik osveštao. Za dva sata i burad i cisterna su ispraženjni.

Foto: Promo foto

ZRENJANIN

Pala prosidba

Po izlasku iz gradskog jezera Aleksandar Anđelković iz Novog Sada pred brojnim svedocima zaprosio je Jelenu Stuparski. Do krsta je prvi stigao Nenad Živanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Borko

20.01.2018 02:14

Svastika predstavlja simbol srece i dobrobiti, a datira 10.000 godina pre nove ere. Kao takav koriscen je u mnogim civilizacijama, kao sto se i dan danas koristi u raznim oblicima i na raznim krajevima sveta. Svastika se takodje smatra magijskim simbolom, tj amajlijom. Svastika nikad nije predstavljala nacizam, ona je uvek bila samo simbol dobrobiti. Nacizam je predstavljao jedan monstrum koji je imao ludacku viziju da ocisti svet od neciste krvi. Vi novinari nemate pojma o opstoj kulturi, a bavite se novinarstvom. Ovaj naslov vam je pravi sovinizam...SRAM VAS BILO!!!