OČAJNIČKI VAPAJ 16-GODIŠNJEG DEČAKA: "Godinama smo trpeli nasilje i poniženja kod bake i deke!"

Autor:

Svet

07.04.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodično nasilje šokiralo Rumuniju: Decu tukli baba i deda pod nadzorom kamera

OČAJNIČKI VAPAJ 16-GODIŠNJEG DEČAKA: "Godinama smo trpeli nasilje i poniženja kod bake i deke!"

Foto: pixabay.com


U Galacu, Rumuniji, dogodio se uznemirujući slučaj porodičnog nasilja koji je potresao celu zajednicu. Petorica braće su godinama bila žrtve maltretiranja i fizičkog zlostavljanja od strane svojih baba i deda, pod čijim su starateljstvom dečaci bili. Najstariji dečak, sada 16-godišnjak, hrabro je odlučio da preduzme korake kako bi zaštitio sebe i svoju braću od pakla koji su proživljavali.

Snimci sa nadzornih kamera kao ključni dokaz

Najstariji dečak je uspeo da sakupi video-snimke sa nadzornih kamera koje su bile postavljene u njihovom domu i odnese ih u policiju kao ključni dokaz zlostavljanja kojem su bili izloženi. Ovi snimci su otkrili jezive detalje o svakodnevnim poniženjima, fizičkom nasilju i emocionalnom zlostavljanju koje su dečaci trpeli.

Godine zlostavljanja i borba za preživljavanje

Braća su živela u nehumanim uslovima, deleći jednu sobu i spavajući u skučenim krevetima na sprat. Svaki dan je bio ispunjen poniženjima, batinama i teškim rečima koje su ostavljale dubok trag na duši svakog deteta. Nadzorne kamere, koje su postavili baba i deda, služile su im za nadzor i kontrolu nad dečacima, čime su im oduzeli osnovno pravo na privatnost i slobodu.

Apel za pomoć koji je ignorisan

Najstariji brat je otkrio da je godinama kontaktirao Dečju zaštitu tražeći pomoć, ali da mu niko nije pružio adekvatnu podršku. Ova potresna činjenica baca svetlo na propuste sistema za zaštitu dece i ukazuje na hitnu potrebu za unapređenjem mehanizama za reagovanje na slučajeve porodičnog nasilja.

Reakcije i nastavak borbe za pravdu

Avokatica Karmen Pelin, koja zastupa 16-godišnjeg dečaka, istakla je da je tinejdžer redovno obaveštavao Dečju zaštitu o zlostavljanju, ali da mu nikada nisu pružili pomoć. Ova izjava baca senku sumnje na institucije koje su trebale da štite ove dečake, ali su očigledno zakazale u svojoj dužnosti.

Nada za bolju budućnost

Nakon što je najstariji brat konačno prijavio zlostavljanje policiji, majka je saznala istinu o paklu kroz koji su prolazila njena deca. Uz podršku advokata, ona je krenula put Rumunije kako bi preuzela decu koja su trenutno pod starateljstvom države. Ova situacija je pokrenula pitanje odgovornosti roditelja i institucija za zaštitu dece, ističući hitnu potrebu za promenama u sistemu kako bi se sprečila ponovna zlostavljanja i pružila adekvatna podrška žrtvama porodičnog nasilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading