GORE STRATEŠKE FABRIKE: Ukrajinski dronovi uleteli više od 1.000 km u Rusiju i razorili dva važna postrojenja (VIDEO)

Autor:

Svet

02.04.2024

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne precizira se koje su fabrike bile na meti.

GORE STRATEŠKE FABRIKE: Ukrajinski dronovi uleteli više od 1.000 km u Rusiju i razorili dva važna postrojenja (VIDEO)

Foto: X/Readean/Printscreen

Dve osobe su ranjene u napadu dronom na fabrike u Tatarstanu u Rusiji, više od 1.100 kilometara od granice sa Ukrajinom, saopštile su lokalne vlasti.

- Jutros je izveden vazdušni napad dronom na fabrike u Tatarstanu, u Jelabugi i Nižnjekamsku - saopštila je pres-služba regionalnog zvaničnika, Rustama Minihanova, na Telegramu.

U Jelabugi ima povređenih, dodaje se.

- Napad nije prouzrokovao ozbiljnu štetu, tehnološki proces nije poremećen - navodi se u saopštenju.

Predstavnici Specijalne ekonomske zone u Jelabugi, u okviru koje posluju desetine fabrika i preduzeća, saopštili da su dve osobe ranjene u napadu.

Neksta piše da je mesto udara udaljeno više od 1.100 kilometara od ukrajinske granice. On navodi da se bespilotne letelice Šahed kamikaze proizvode u Jelabugi, dok u Nižnjekamsku postoji veliki petrohemijski kompleks. Noelreports izveštava da je pogođena rafinerija nafte u Nižnjekamsku.

Podsetimo, Ministarstvo energetike Rusije saopštilo je da namerava da štiti svoje rafinerije nafte od napada dronovima postavljanjem protivvazdušnih, raketnih i topovskih sistema "Pancir".

Direktor odeljenja za razvoj gasne industrije Ministarstva energetike, Artjom Verhov, naveo je da te mere bezbednosti, odeljenje koje vodi, razvija zajedno sa Nacionalnom gardom Rusije, preneo je Komersant.

Nekoliko velikih ruskih rafinerija je poslednjih nedelja napadnuto dronovima, pa je zbog jednog takvog udara 12. marta i požara koji je usledio, obustavljena prerada nafte u rafineriji "Lukoil" u oblasti Nižnji Novgorod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading