KRAJ JE BLIZU: Šešelj objasnio kako će se završiti sukob u Ukrajini!

Autor:

Vesti

31.03.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šešelj je dodao će Rusi iz sukoba u Ukrajini izaći kao pobednici.

KRAJ JE BLIZU: Šešelj objasnio kako će se završiti sukob u Ukrajini!

Foto: printscreen/TV Happy

Predsednik SRS dr Vojislav Šešelj izjavio je da je sukob u Ukrajini blizu završetka.

Šešelj je dodao će Rusi iz sukoba u Ukrajini izaći kao pobednici.

- Ja mislim da će se rat u Ukrajini uskoro završiti, ruskom pobedom. Avioni F-16 ne mogu da poleću sa ukrajinskih aerodroma, ali Rusi će ih uništavati odakle god da budu poletali. Ne verujem da će Amerikanci poslati svoje zvanične trupe u Ukrajinu. Slali su plaćenike. Hoće da šalju Bugare i Rumune da brane Odesu i da ginu. Oni moraju da se osveste - kaže Šešelj za Informer TV.

SUKOB U UKRAJINI

Prvi put na teritoriji Ukrajine zabeležena je upotreba teške volumetrijske detonacione bombe (ODAB) teške 1500 kg od strane Rusije, javili su nemački mediji pozivajući se na vojnog analitičara Julijana Ropkea.

Prema analizi, napad ovim termobaričnim oružjem velike snage izveden je na položaje Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Velika Pisarevka, koje se nalazi u Sumskoj oblasti.

Termobarični projektil ODAB-1500, kako je napomenuto, radi na principu prskanja zapaljive tečnosti u atmosferu neposredno pre nego što stigne do cilja nakon čega se pali.

Eksplozija stvara oblak dima koji se diže do visine od čak 1 km i ima izuzetno značajnu destruktivnu moć. Prema Ropkeu, ova eksplozija nije bila samo destruktivna, već usled ovih specifičnih parametara i jasan dokaz ruske upotrebe ove vrste oružja.

Ranije je Rusija već koristila volumetrijske eksplozivne bombe, ali značajno manje snage – od 170 do 500 kg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading