REČNA BARŽA UDARILA U MOST U OKLAHOMI!

Autor:

Svet

31.03.2024

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stjuart je navela da za sada nije poznato zbog čega je rečna barža udarila u most preko reke Arkanzas.

REČNA BARŽA UDARILA U MOST U OKLAHOMI!

Foto: Tanjug/AP

Auto-put u Oklahomi, južno od grada Saliso, ponovo je otvoren za saobraćaj, nakon što je rečna barža udarila u stub mosta koji spaja obale reke Arkanzas, javili su danas američki mediji.

Pripadnici državne policije Oklahome zatvorili su auto-put Jug 59 oko 13.25 časova, nakon što je stigla informacija o ovom incidentu, a saobraćaj je preusmeren, izjavila je portparolka policije Sara Stjuart, preneo je AP.

Most je otvoren oko 16.00 časova, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštile su vlasti.

Stjuart je navela da za sada nije poznato zbog čega je rečna barža udarila u most preko reke Arkanzas.

Inženjeri su pregledali strukturu i utvrdili da je auto-put bezbedan za ponovno otvaranje, navedeno je u mejlu iz Ministarstva saobraćaja Oklahome.

Incident se dogodio u trenutku dok inženjerski timovi u Baltimoru nastoje da izvuku iz reke Patapsko deo čelične konstrukcije srušenog mosta Fransisa Skota Kija, u koji je u utorak udario kontejnerski brod i srušio ga. Brod je u vlasništvu danske kompanije Maersk i iz baltimorske luke je isplovio prema Šri Lanki.

Najveći operativni kran na istočnoj obali SAD postavljen je pre dva dana u Baltimorskoj luci i spreman je za početak raščišćavanja ostataka mosta. Dizalica, koja može da podigne i do 1.000 tona tereta, počela je da izvlači ostatke konstrukcije mosta iz reke Patapsko.

Nekoliko vozila je tada palo u vodu. Spasilačke ekipe izvukle su dvoje preživelih, od kojih je jedna osoba i dalje hospitalizovana, dok je druga puštena iz bolnice.

Na mostu je u trenutku rušenja bilo osam građevinskih radnika, koji su pali u vodu kada je brod udario u most. Dvojica su pronađena mrtva dok se ostali vode kao nestali.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading