DRAMA ISPRED BAKINGEMSKE PALATE: Dežurne i hitne službe odmah reagovale

Autor:

Svet

30.03.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Električni tricikl eksplodirao ispred Bakingemske palate

DRAMA ISPRED BAKINGEMSKE PALATE: Dežurne i hitne službe odmah reagovale

Foto: Printskrin/Youtube/gledaj ovo


Portparol Metropolitanske policije izjavio je za The Telegraph da se veruje da požar koji je zahvatio električni tricikl ispred Bakingemske palate nije sumnjiv ili namerno izazvan. Hitne službe su brzo reagovale i ugasile vatru, a incident je završen bez prijavljenih povreda.

Prema izveštaju, električni tricikl, koji se pretpostavlja da je korišćen kao rikša, zapalio se dok je bio parkiran na ulici. Slike prikazuju dimljeni ostaci vozila, a veruje se da je baterija vozila spontano eksplodirala, izazivajući požar. Policija je brzo reagovala i ogradila ugljenisane ostatke vozila, a radnici hitnih službi su uklonili bateriju sa lica mesta i bezbedno je smestili u kutiju napunjenu tečnošću.

Reakcija Londonske vatrogasne brigade

Prema veb-sajtu Londonske vatrogasne brigade, vatrogasci su intervenisali u 87 požara e-bicikala i 29 požara e-skutera samo u 2022. godini. Na sajtu se ističe da, iako ova vozila nude odličan način vožnje po gradu, oštećene ili neispravne baterije mogu izazvati izuzetno žestoke požare. Naglašava se i da požari litijumskih baterija mogu brzo izmaknuti kontroli i izazvati velike požare za samo nekoliko minuta.

Ukupno gledano, incident ispred Bakingemske palate ukazuje na rizike povezane sa korišćenjem električnih vozila u gradu i potrebu za odgovarajućom bezbednosnom regulativom i održavanjem baterija kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading