SPREČEN NOVI TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Ruska služba bezbednosti otkriva ko su bili napadači?

Autor:

Svet

29.03.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FSB uhapsila trojicu državljana centralnoazijske zemlje

SPREČEN NOVI TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Ruska služba bezbednosti otkriva ko su bili napadači?

Foto: Printksrin/Ria Novosti


Ruska služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je uhapsila trojicu "državljana jedne centralnoazijske zemlje" koji su planirali bombaški napad na jugu Rusije. Prema zvaničnim saopštenjima, FSB je sprečila "aktivnosti trojice državljana jedne centralnoazijske zemlje koji su planirali da izvrše teroristički akt detonacijom eksplozivnog uređaja na javnom mestu na području Stavropolja".

Ova vest dolazi nedelju dana nakon napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve, gde je prema poslednjim informacijama poginulo najmanje 144 ljudi. Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj napad.


Proaktivnost FSB u sprečavanju terorističkih aktivnosti

Ovaj slučaj predstavlja još jedan primer proaktivnosti ruskih bezbednosnih snaga u sprečavanju potencijalnih terorističkih aktivnosti na teritoriji Rusije. U prethodnom periodu, FSB je uspešno sprovodio akcije koje su sprečile nekoliko planiranih terorističkih napada, čime je značajno doprineo očuvanju bezbednosti građana.

Teroristički napad u blizini Moskve

Napad na koncertnu dvoranu u blizini Moskve šokirao je javnost ne samo u Rusiji, već i širom sveta. Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj napad, ističući svoju sposobnost da sprovede smrtonosne akcije čak i u srcu Rusije. Ova situacija dodatno naglašava potrebu za efikasnim merama bezbednosti i saradnje među bezbednosnim agencijama širom sveta.

Reakcija međunarodne zajednice

Nakon napada, međunarodna zajednica osudila je teroristički čin i izrazila saučešće porodicama žrtava. Ovaj događaj takođe je podstakao međunarodnu zajednicu da ponovo razmotri svoje strategije u borbi protiv terorizma i radikalizacije, ističući potrebu za zajedničkim naporima u rešavanju ovog globalnog izazova.


Ukidanje terorizma i osiguranje bezbednosti građana mora biti prioritet svake države. Incidenti poput ovog podsećaju nas na kontinuiranu važnost održavanja visokog nivoa bezbednosti i proaktivnosti u sprečavanju potencijalnih terorističkih pretnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading