POGINUO RONILAC, HITNO SE OGLASILA POLICIJA! 17 turista spaseno, čamci i helikopteri i dalje tragaju za nestalima!

Autor:

Svet

26.03.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je četiri ronioca uspelo da se samostalno domogne obale, ostali su bili prinuđeni da budu spašeni iz mora.

POGINUO RONILAC, HITNO SE OGLASILA POLICIJA! 17 turista spaseno, čamci i helikopteri i dalje tragaju za nestalima!

Foto: Republika.rs

Ronioci

Danas se na Malti dogodila tragična nesreća tokom koje je jedan holandski ronilac izgubio život, dok je spaseno 17 drugih turista različitih nacionalnosti. Nesreća se dogodila tokom kupanja u uzburkanom moru kod Čirkeve, popularnog mesta za ronjenje na severnom delu Malte.

Uzburkano more i spasilačka akcija

Jaki vetrovi iznenada su stvorili velike talase, što je dovelo do dramatične situacije u kojoj su ronioci bili podeljeni u dve grupe. Oružane snage Malte su odmah reagovale i rasporedile nekoliko patrolnih čamaca i helikopter kako bi pronašle i spasile ronioce koji su se našli u opasnosti, prenosi Tanjug.

Tragičan ishod i napor spasilačkih timova

Iako je četiri ronioca uspelo da se samostalno domogne obale, ostali su bili prinuđeni da budu spašeni iz mora. Nažalost, jedan od ronilaca je proglasen mrtvim po dolasku u bolnicu. Ova nesreća se smatra jednom od najvećih operacija spašavanja ronilaca na Malti, gde nekoliko hiljada ronilaca godišnje poseti ovo ostrvo koje je važan deo turističke privrede.


Ovaj tragičan incident podseća nas na opasnosti koje mogu da vrebaju tokom rekreativnih aktivnosti u prirodi, čak i na popularnim destinacijama poput Malte. Sigurnost i pažnja prilikom bavljenja vodenim sportovima su od suštinskog značaja kako bi se izbegle slične tragedije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading