CRNI BILANS NE PRESTAJE DA RASTE: 115 mrtvih u masakru u Moskvi! Doneta je odluka i šta će se dogoditi UHAPŠENIM TERORISTIMA

Autor:

Svet

23.03.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užas u koncertnoj dvorani potresao je ceo svet

CRNI BILANS NE PRESTAJE DA RASTE: 115 mrtvih u masakru u Moskvi! Doneta je odluka i šta će se dogoditi UHAPŠENIM TERORISTIMA

Foto: Tanjug/AP

U terorističkom napadu na Krokus Siti Hol, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, stradalo je najmanje 115 osoba, a više od 100 je povređeno.

Šef FSB-a Aleksandar Bortnikov obavestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da su uhapšena četvorica terorista koji su izveli napad na Krokus siti Hol u Moskvi i još sedam osoba, saopštila je u danas pres služba Kremlja, prenosi Interfaks.

Kako se navodi u toku je rad na identifikaciji saučesnika terorista.

Interpol je spreman da pomogne istragu Rusije o terorističkom napadu na Krokus Siti Hol, izjavio je danas generalni sekretar te međunarodne organizacije Jirgen Štok.

"Najoštrije osuđujem napad na Krocus Siti Hol, koji je bio užasan čin protiv nevinih civila. Interpol je spreman da pruži podršku istrazi ruskih vlasti", napisao je Štok na društvenoj mreži Iks.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je danas da su, nakon napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, teroristi imali nameru da pređu granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Istražni komitet Rusije saopštio je prethodno da su osumnjičeni za napad uhapšeni nedaleko od ukrajinske granice.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonski sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom koji je izrazio saučešće povodom terorističkog napada na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol", rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao novinarima da su Putin i Lukašenko potvrdili spremnost da sarađuju u borbi protiv terorizma, preneo je TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading