"SILNI SU ONI KOJI SU PROTIV NAS ALI SRBIJA JE NAŠA NAJVEĆA SVETINJA" Jaka poruka Vučića pred let u Njujork: Istina je jedna i večna (FOTO)

Autor:

Vesti

20.05.2024

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana, rekao je Vučić.

"SILNI SU ONI KOJI SU PROTIV NAS ALI SRBIJA JE NAŠA NAJVEĆA SVETINJA" Jaka poruka Vučića pred let u Njujork: Istina je jedna i večna (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio je jutros u Hramu Svetog Save pred polazak za Njujork.

"Pred put u Njujork zatražio sam blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji - hramu Svetog Save u Beogradu. Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje.

Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna.

Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija, napisao je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu.

Podsetimo, predsednik Vučić putuje danas u Njujork gde će učestvovati na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojoj će se razmatrati Rezolucija o Srebrenici, a koja je zakazana za 23. maj.

Podsetimo, lider Srbije je tokom jučerašnjeg dana najavio putovanje u Njujork, ali ne da se bori protiv nekoga, ni protiv velikih sila koje nam, kako je rekao, stavljaju jaram oko vrata, već da se bori za našu Srbiju.

- I to nije ni protiv koga, ni u našoj zemlji, ni u regionu. U petak se vraćam iz Njujorka. U subotu ću već da budem sa našom braćom i sestrama Bošnjacima koji žive u Srbiji. Da im kažem da imamo zajedničku budućnost - poručio je Vučić na centralnoj predizbornoj konvenciji liste "Aleksandar Vučić Novi Sad sutra" u Novom Sadu.

Dodao je da, šta god da se desi, zajedno ćemo graditi budućnost.

- A do tada, biće borba neprestana. I biće im teže nego što su mislili. Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi. Nikoga se ne plašimo, jer slobodna i slobodarska Srbija nema čega da se plaši - zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da je vlast u Novom Sadu u prethodnih deset godina, baš kao i u Nišu, dovela deset fabrika i naučno-istraživačkih centara, te upitao koliko je fabrika prethodna vlast dovela u Novi Sad.

- Setite se, dragi prijatelji, ima li i jedne fabrike koju pre toga nisu uništili, i da li ima ijedne koju su doveli za vreme svoje vladavine. Ovo drugo - nema nijedne, a odgovorno tvrdim da su uništili sve čega su se dotakli. Ako oni pobede ponovo će da nam katanče fabrike, ponovo će ljudi da čekaju na birou za nezaposlene 10 i 20 godina - rekao je Vučić.

To ne sme da se dozvoli, istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
Maja

20.05.2024 07:17

Sve mogu da nam uzmu,ali dostojanstvo nikada! Istina i pravda su na nasoj strani i glavno su nam oruzje.

Branka

20.05.2024 07:19

Sa najčvršćom podrškom srpski narod ispraća Vučića za Njujork znajući da je istina samo jedna a laž jasno vidljiva.

Lana

20.05.2024 07:19

Neka su si silni,neka su veliki;mi smo malo,ali dostojanstveni i borbeni... necemo se tek tako predati,niti odustati bez borbe!

Ana

20.05.2024 07:24

Bas tako, protiv istine niko ne moze da se bori, a istina je na nasoj strani. Napred Srbija.