"ZNAM KOLIKA NAM SILA PRETI" Vučić o borbi Srbije u UN: Suprotstavićemo im se jače nego što misle

Autor:

Vesti

19.05.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je na početku rekao da ujutru u 7 sati leti za Njujork i vraća se u petak za Beograd.

"ZNAM KOLIKA NAM SILA PRETI" Vučić o borbi Srbije u UN: Suprotstavićemo im se jače nego što misle

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink govorio o rezoluciji o Srebrenici i predostojećoj borbi Srbije 23. maja u Generalnoj skupštini UN.

Vučić je na početku rekao da ujutru u 7 sati leti za Njujork i vraća se u petak za Beograd.

- Četiri, pet dana provešću u Njujorku. Imaću mnogo sasatanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo. Rekao sam ljudima u delegaciju, ako niste spremni da se borite, neka ne idu, a ako su spremni neka pođu. Ujutru ćemo se naći predstavnici Srba iz regiona u Hramu Svetog Save. Izreće nam besedu i reći. Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam preti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se obratio pre dva dana građanima rekavši da se znaju zemlje koje će sa sigurnošću podržati Srbiju.

Za sedam dana u ovo vreme će da se završi sednica UN. Oni će formalno da pobede, a mislim da će svaki građanin Srbije da se oseća ponosno. Večeras smo se borili i dobili smo potvrdu za neke koji će da budu uzdržani. Svi oni koji ne uđu u salu, uzdržani i protiv su oni koji neće da glasaju za rezoluciju. Znam pod kakvim su pritiskom zemlje, znam šta oni rade. Šta sve rade, to je neverovatno. Nemojte zaboraviti da su naši protivnici Berlin, Vašington, London. Verujem u prijateljstvo sa Indonezijom i molim vas ne pitajte me za pojedinačne zemlje. Mađarska će sigurno glasati protiv, a Slovačka sigurno neće glasati za, kao i prijatelji sa Kipra - rekao je Vučić tada.

On je dodao i da je siguran da će Kina biti protiv.

Ja sam lično sa Sijem pričao o tome. On je meni ukazao na to koliko mu je odvratno sve što rade protiv Srbije i beskrajno mu hvala na tome - dodao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (31)

Loading
Ана

19.05.2024 11:35

Боримо се јако, предаја није опција нити ће икада бити.

Nina

19.05.2024 11:38

Vučić je pokazao odlučnost da se suprotstavi tim pretnjama jače nego što mnogi očekuju. Ovo je važan trenutak za Srbiju da pokaže jedinstvo i odlučnost u odbrani svojih interesa. Međunarodna zajednica mora da vidi da Srbija nije slaba, već spremna da se bori za svoja prava i suverenitet

Sanja

19.05.2024 11:39

Ova poruka treba da bude signal građanima Srbije da stanu uz svog predsednika i podrže ga u ovoj važnoj borbi za očuvanje nacionalnih interesa. Samo zajedničkim naporima možemo pokazati svetu da je Srbija spremna da brani svoje vrednosti i suverenitet.

Ena

19.05.2024 12:01

Nema predaje. A glasanje u Njujorku će da pokaže ko su nam prijatelji.