PLAČU ZA KEJT MIDLTON, O STRAVIČNOM NAPADU U MOSKVI GOTOVO NI REČ: Evo kako američki mediji večeras pišu o glavna dva događaja u svetu

Autor:

Svet

22.03.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj zemlji nije bilo dileme kojoj će se vesti dati više pažnje

PLAČU ZA KEJT MIDLTON, O STRAVIČNOM NAPADU U MOSKVI GOTOVO NI REČ: Evo kako američki mediji večeras pišu o glavna dva događaja u svetu

Foto: printscreen/BBC, profimedia.rs

Ne pamti se u poslednje vreme kada su dva tako velika događaja kao od večeras paralisala svet.

Gotovo u isto vreme u Moskvi se dogodio stravičan teroristički napad u kojem su život izgubile najmanje 42 osobe, dok je u Velikoj Britaniji princeza od Velsa Kejt Midlton saopštila da ima rak.

Dva brejkinga, profilno potpuno različita jedan od drugog, a opet dovoljno jaka da se o njima priča u danima i nedeljama koje slede. Možda i mesecima.

Vodeći američki mediji kao što su CNN, Vašington post, CBS, FOX i New York Post jasno su stavili publici do znanja da ih daleko više zanima zdravstveno stanje princeze od Velsa nego više od 40 mrtvih osoba u Moskvi.

Tako je CNN kao udarnu vest više od dva sata držao priču o Kejt Midlton naglašavajući da svet sada konačno može da zna zašto je ona toliko dugo, još od katoličkog Božića i operacije abdomena bila u izolaciji.

"Supruzi princa Vilijama sada predstoji životna borba iz koje će, nadamo se svi, izaći kao pobednik", piše CNN.

Tek kada je video da je u Moskvi vrag odneo šalu i da je po sredi tragičan teroristički napad CNN i CBS su gotovo u istom minutu izašli i sa drugim brejkingom za ovo veče.

"Najmanje 40 mrtvih u koncertnoj dvorani u Moskvi", stoji u naslovu na CNN-u ispod kojeg su dramatični snimci s lica mesta. Nekoliko minuta kasnije, ta vest smenila je kao udarnu onu o Kejt Midlton, ali samo toliko. Nisu širili priču iz Moskve dalje.

Isto su postupili i ostali američki mediji, dok je New York Post otišao najdalje s minimalizovanjem tragedije u Moskvi posvetivši tome samo jedan tekst.

S druge strane, više od 10 tekstova svaki od vodećih američkih medija pustio je oko Kejt Midlton i kralja Čarlsa, podsećajući Amerikance da su gotovo u isto vreme oboje saznali da imaju rak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading