POGINULA TRI ČLANA POSADE! Baltička flota raketom pogodila kočaricu (VIDEO)

Autor:

Svet

22.03.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baltička flota Ruske federacije slučajno je tokom vežbe raketom pogodila kočaricu "Kapetan Lobanov".

POGINULA TRI ČLANA POSADE! Baltička flota raketom pogodila kočaricu (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Pluton45873221

Baltička flota Ruske Federacije je tokom vežbe izazvala incident pogodivši kočaricu "Kapetan Lobanov" raketom, što je rezultiralo pogibijom troje ljudi i ranjavanjem četvoro, dok je kapetanova kabina potpuno uništena.

 

Nejasnoća oko uzroka incidenta


Iako su vlasti Кalinjingradske oblasti izvestile o požaru izazvanom "vanrednom situacijom" i jednoj osobi poginuloj, rođak jednog člana posade tvrdi da su vlasti "odlično znale" za troje poginulih kao posledicu raketnog udara. Dodatno, sagovornik ističe da je kapetanova kabina potpuno uništena, upućujući na nejasnoće u zvaničnom izveštaju, prenosi Moscowtimes.

Pitam se kakav je požar u pitanju ako je jasno vidi da je kapetanova kabina potpuno nestala. Jednostavno je srušena - primetio je sagovornik.


Ranjeni su prebačeni u bolnicu u Pionersku, a jedan od njih se nalazi u teškom stanju.

Ispitivanje povređenih sproveli su službenici FSB, koji su naredili da se ne govori o incidentu. Takođe, sagovornik Dožda navodi da je druga raketa umalo pogodila industrijski brod kompanije MRTК.



Manevri Baltičke flote i praktična gađanja

Pre incidenta, Ministarstvo odbrane je izvestilo o manevrima Baltičke flote u vodama kod obala Кalinjingradske oblasti. Saopšteno je da je posada korvete "Boikij" izvela zadatke traženja i otkrivanja lažne neprijateljske podmornice, kao i praktična gađanja simuliranih vazdušnih i morskih ciljeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading