SUD ODBIO TUŽBU PROTIV ZATVORA DA SE NE BI SAZNALO KAKO JE MOJ MUŽ UMRO: Oglasila se udovica Alekseja Navaljnog, ovo će podići mnogo prašine

Autor:

Svet

21.03.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Julija Navaljna izjavila je odmah posle smrti muža da nastavlja sa istom političkom borbom u kojoj je on proveo veći deo svog života

SUD ODBIO TUŽBU PROTIV ZATVORA DA SE NE BI SAZNALO KAKO JE MOJ MUŽ UMRO:  Oglasila se udovica Alekseja Navaljnog, ovo će podići mnogo prašine

Foto: Tanjug/AP

Udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Julija Navaljna izjavila je danas da je sud odbio tužbu protiv zatvora u kojem je on preminuo, jer bi to, prema njenim rečima, značilo obelodanjivanje video snimka i drugih informacija o okolnostima njegove smrti.

Navaljna je na platformi X (Tviter) napisala da veruje da je slučaj okončan, jer bi u suprotnom to primoralo zatvorske vlasti da daju detaljne informacije o tome šta se dogodilo 16. februara, kada je njen pokojni suprug umro, preneo je Rojters.

Ranije danas, bivši pomoćnik Navaljnog Ivan Ždanov, izjavio je da je odbijena tužba majke pokojnog ruskog opozicionara, u kojoj se navodi da on nije dobio adekvatnu medicinsku negu u zatvoru gde je služio kaznu i preminuo, jer Navaljni nije lično uputio žalbu.

Ždanov je rekao da je sud u malom gradu Labitnangiju, u blizini zatvora gde je Navaljni preminuo, odbio tužbu sa obrazloženjem da tužilac mora da bude lično Navaljni.

Ruske zatvorske vlasti saopštile su da se Navaljni (47) onesvestio i preminuo 16. februara posle šetnje ispred zatvora "Polarni vuk", u kome je služio kaznu od tri decenije.

Tim Navaljnog je kasnije saopštio da je u njegovoj umrlici pisalo da je umro prirodnom smrću.

Prilikom sahrane Alekseja Navaljnog u predgrađu Moskve više desetina hiljada građana došlo je u nekoliko talasa na njegov grob kako bi mu odali poslednju počast.

Julija Navaljna izjavila je odmah posle smrti muža da nastavlja sa istom političkom borbom u kojoj je on proveo veći deo svog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading