SENZACIJA U AMERICI: Barak Obama se uključuje u izbornu trku!

Autor:

Svet

20.03.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik SAD pristao je da se ponovo politički aktivira

SENZACIJA U AMERICI: Barak Obama se uključuje u izbornu trku!

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama udružiće se sa bivšom predsedavajućom Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi u pokušaju da pomognu reizbor Džozefa Bajdena za predsednika SAD.

Oni će se udružiti u subotu uoči 14. godišnjice Zakona o pristupačnoj zdravstvenoj nezi, poznatom kao "Obamaker", jednom od najjačih argumenata za Bajdenov reizbor.

"To pokazuje šta znači imati lidere koji se bore za vas i rade stvari za koje su ljudi mislili da su nemoguće", rekao je predsednik Bajdenove kampanje Džen o'Mali Dilon, prenosi Politiko.

Obama i Pelosi učestvovaće zajedno u nizu virutelnih događaja, kao i uživo događaja u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nju Hempširu, Nevadi, Severnoj Karolini, Pensilvaniji i Viskonsinu.

Usled napada Republikanske stranke na teme imigracije, inflacije i kriminala, Demokratska stranka se naslanja na zdravstvo, pitanje za koje ankete pokazuju da glasači daju poverenje Demokratama.

Kad smo kod Džozefa Bajdena,  Apelacioni federalni sud blokirao je zakon američke države Teksas o migracijama samo nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD saopštio da bi mera, poznata kao SB4, mogla da stupi na snagu dok se parnica nastavlja.

Federalni Apelacioni sud sa sedištem u Nju Orleansu naložio je u utorak uveče da se sporni novi zakon o migracijama u Teksasu pauzira samo nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD rekao da bi zakon mogao da stupi na snagu, objavio je NBC njuz.

Ova informacija svakako će ići na ruku aktuelnom predsedniku SAD kako bi narodu pokazao da ima kontrolu nad bezbednošću države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading