RUSI KAZNILI VIKIMEDIJU I PINTEREST: Jednu stvar nisu mogli da im oproste

Autor:

Svet

19.03.2024

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interfaks ističe da su tokom proteklih godina najveći internet servisi, kao što su Epl, Gugl, Telegram, Fejsbuk, Tviter, TikTok, Fondacija Vikimedija, više puta odgovarali u Rusiji zbog objavljivanja zabranjenog sadržaja

RUSI KAZNILI VIKIMEDIJU I PINTEREST: Jednu stvar nisu mogli da im oproste

Foto: pixabay.com

Sud u Moskvi izrekao je novčane kazne Fondaciji Vikimedija (koja održava Vikipediju) u iznosu od tri miliona rubalja (oko 30.000 evra) i servisu Pinterest od oko milion rubalja (oko 10.000 evra) zbog neuklanjanja sadržaja kojima je pristup ograničen, saopšila je pres služba suda.

Obe kompanije su proglašene krivim za propust da izbrišu informacije u skladu sa ruskim administrativnim zakonikom, preneo je Interfaks.

Pomenuti slučajevi se, pre svega, odnose na to što kompanije ne uklanjaju informacije o takozvanoj specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, koje su nepouzdane prema mišljenju nadležnih tela.

Interfaks ističe da su tokom proteklih godina najveći internet servisi, kao što su Epl, Gugl, Telegram, Fejsbuk, Tviter, TikTok, Fondacija Vikimedija, više puta odgovarali u Rusiji zbog objavljivanja zabranjenog sadržaja.

Ruska vlada uvrstila je danas afričku ostrvsku državu Mauricijus na listu zemalja čije banke mogu da učestvuju u trgovini devizama na ruskom tržištu.

Naredba je objavljena na portalu pravnih akata i stupa na snagu danom zvaničnog objavljivanja, preneo je TASS. Agencija navodi da se na pomenutoj listi nalazi ukupno preko 30 država prijateljski naklonjenih prema Rusiji.

Moskva je dozvolila kreditnim institucijama i brokerima iz tih zemalja da trguju na ruskom deviznom tržištu, kao i na tržištu derivata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading