JAK ZEMLJOTRES POGODIO FUKUŠIMU! Ovde se tlo nikad ne smiruje, potres bio jačine 5,7 stepeni! (FOTO)

Autor:

Svet

14.03.2024

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Područje je poznato po tragičnim događajima iz prošlosti.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO FUKUŠIMU! Ovde se tlo nikad ne smiruje, potres bio jačine 5,7 stepeni! (FOTO)

Foto: Shutterstock

U najnovijem događaju koji je uzdrmao Japan, snažan zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je područje Fukušime. Epicentar zemljotresa lociran je na dubini od 31 kilometar.

Nema informacija o povređenima i materijalnoj šteti

Za sada, nema zvaničnih informacija o eventualnim povređenima ili materijalnoj šteti. Nadležne službe prate situaciju i apeluju na građane da ostanu informisani i preduzmu neophodne mere bezbednosti, prenose Novosti.

Fukušima - područje sa tragičnom prošlošću

Područje Fukušime poznato je po tragičnim događajima iz prošlosti, pre svega povezanim sa nuklearnom katastrofom koja se dogodila 2011. godine. Nakon razornog zemljotresa i cunamija, došlo je do havarije u nuklearnoj elektrani Fukušima Daiči, što je izazvalo ozbiljne probleme i posledice po životnu sredinu.

Japan - zemlja česta meta zemljotresa

Japan je poznat po svojoj izloženosti zemljotresima, budući da se nalazi na Pacifičkom vatrenom pojasu. Ovo područje često je meta zemljotresa i vulkanskih erupcija, što zahteva stalnu pripravnost i dobru pripremljenost društva za takve događaje.

Apeli za oprez i spremnost

Uvek je važno naglasiti važnost preventivnih mera i spremnosti za prirodne katastrofe. Građani Japana, kao i stanovnici drugih područja pogođenih sličnim događajima, trebalo bi da budu svesni rizika i da preduzmu korake kako bi se zaštitili i pripremili za eventualne katastrofe.

Snažan zemljotres koji je pogodio Japan podseća nas na važnost pripremljenosti i brze reakcije u slučaju prirodnih katastrofa. Nadamo se da će šteta biti minimalna i da će se situacija brzo stabilizovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading