NIJE NI UZLETEO VALJANO, VEĆ MU OTPAO TOČAK! Osvanuo jeziv snimak aviona (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz avio-kompanije Junajted stiglo je saopštenje da je avion Boing 777-200 dizajniran na način da može bezbedno sleteti čak i ako nedostaju ili su oštećeni točkovi.

NIJE NI UZLETEO VALJANO, VEĆ MU OTPAO TOČAK! Osvanuo jeziv snimak aviona (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Kron4

Snimak aviona

U četvrtak, avion Junajted erlajnsa je doživeo neobičan incident neposredno nakon polaska sa međunarodnog aerodroma u San Francisku.

Naime, sa jednog od točkova aviona Boing 777-200 otpao je točak, što je izazvalo hitnu reakciju i preusmeravanje leta 35 ka međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu. Srećom, avion je bezbedno sleteo, a 249 putnika je izbeglo potencijalnu opasnost, javlja Fox2.

Avion dizajniran da bezbedno sleti sa nedostajućim točkovima

Iz avio-kompanije Junajted stiglo je saopštenje da je avion Boing 777-200 dizajniran na način da može bezbedno sleteti čak i ako nedostaju ili su oštećeni točkovi. Ova činjenica dodatno ističe bezbednosne standarde i tehnološku naprednost modernih aviona, prenosi Telegraf.

Neobičan prizor na parkingu u blizini aerodroma

Nakon incidenta, točak koji je otpao mogao se videti na parkingu u blizini Međunarodnog aerodroma u San Francisku, dok su se u blizini nalazili i policijski automobili. Ova neobična slika sigurno je izazvala interesovanje prolaznika i javnosti, dok su se stručnjaci bavili analizom uzroka i posledica ovog događaja.

Avion sa 249 putnika leteo za Osaku

Avion Junajted erlajnsa, sa 249 putnika, bio je na putu za Osaku u Japanu kada se desio incident sa točkom. Ovaj detalj dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potencijalne posledice koje su izbegnute zahvaljujući brzoj reakciji posade i bezbednosnim karakteristikama aviona.

Sve u svemu, incident sa točkom aviona Junajted erlajnsa izazvao je pažnju javnosti i podigao svest o važnosti bezbednosti vazdušnog saobraćaja, istovremeno naglašavajući tehnološke inovacije koje omogućavaju bezbedno putovanje čak i u neobičnim situacijama.

 

(Fox2/Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading