A OD SPECIJALNOG FINANSIJERA DŽAK PARA: Princ Endrju i Sara Ferguson primili više od MILION FUNTI iz Turske, evo i zašto

Autor:

Svet

06.03.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši bankar Goldman Saksa pristao je da pomogne a sada se suočava sa mogućom zatvorskom kaznom

A OD SPECIJALNOG FINANSIJERA DŽAK PARA: Princ Endrju i Sara Ferguson primili više od MILION FUNTI iz Turske, evo i zašto

Foto: Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP. Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Princ Endrju, Sara Ferguson i porodica Jork primili su više od milion funti od navodno korumpiranog finansijera koji je radio u ime turske milionerke, saopštio je sud.

Na Visokom sudu je rečeno da su vojvoda od Jorka (63), njegova bivša supruga Sara Ferguson (64), zajedno sa njihovim ćerkama, princezama Beatris i Judžin, primili isplate u ukupnom iznosu od 1,4 miliona funti od Selmana Turka u ime Nebahat Isbilen, preneo je Dejli meil.

Turk, bivši bankar Goldman Saksa koji je pristao da pomogne Isbilen da uloži svoj novac u Britaniji, suočava se sa mogućom zatvorskom kaznom nakon što je utvrđeno da nije poštovao sud zbog prikrivanja detalja o svojim finansijskim poslovima, uključujući isplate vojvotkinji od Jorka.

Turk (37), koji negira bilo kakvo krivično delo, suočava se sa posebnim slučajem zbog upotrebe Isbileninog novca.

Isbilen je angažovala Turka, bivšeg bankara Goldman Saksa, da joj pomogne u prebacivanju imovine iz Turske, gde je njen suprug, bogati poslanik, politički zatvorenik.

Ona navodi da ju je prevario da uplati 750.000 funti vojvodi, nakon što je tvrdio da je kraljevska porodica pomogla da joj obezbedi pasoš.

Turk je tvrdio da je novac "poklon vojvodi od Jorka za venčanje njegove ćerke" koji je odobrila Isbilen.

Novac je uplaćen nekoliko meseci pre venčanja princeze Beatriče sa Edoardom Mozijem u julu 2020. godine.

Međutim, vojvoda je vratio novac 2021. godine nakon što su mu Isbilenini advokati pisali o njegovoj vezi sa Turkom.

Na sudu je, takođe, rečeno da je u decembru 2019. kompanija Alfabet sa sedištem u Londonu, koja je povezana sa Turkom, platila Endrjuu 170.000 funti tokom jedne sedmice, kao i da je druga faktura pokazuje uplatu od 212.676,56 funti.

Priroda odnosa između princa Endrjua i vojvotkinje i Turka i razlog zašto im je dao novac, ostaju nejasni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading