DA LI JE KRAJ RATA NA VIDIKU? Nekadašnji analitičar CIA otkrio svoju prognozu okončanja sukoba u Ukrajini

Autor:

Svet

18.02.2024

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema stručnjaku, ruske trupe imaju dovoljno vojnika da iskoriste slabosti na neprijateljskim pozicijama.

DA LI JE KRAJ RATA NA VIDIKU? Nekadašnji analitičar CIA otkrio svoju prognozu okončanja sukoba u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Situacija u Ukrajini postaje sve napetija kako se sukobi bliže vrhuncu, prema rečima bivšeg analitičara CIA Larija Džonsona. On ističe da su ukrajinske oružane snage pretrpele ozbiljan poraz u gubitku Avdejevke, a da nemaju podršku američkih resursa niti dodatne ljudske resurse. Prema Džonsonu, ovo je znak da se bliži kraj, jer je Ukrajina poražena na više frontova i primorana je da povuče trupe iz različitih oblasti, prenosi Alo.

Prema stručnjaku, ruske trupe imaju dovoljno vojnika da iskoriste slabosti na neprijateljskim pozicijama, dok Oružane snage Ukrajine nemaju adekvatnu vazdušnu podršku za uzvratni udar. Mesta za lansiranje raketa i aerodromi su izloženi ozbiljnim napadima, što dodatno otežava situaciju za ukrajinske snage.

Avdejevka, severno predgrađe Donjecka, bila je poprište žestokih borbi od početka sukoba u Ukrajini. Prema izveštaju šefa Ministarstva odbrane Sergeja Šojgua, ruske snage su uspele da preuzmu potpunu kontrolu nad Avdejevkom. Predsednik Vladimir Putin je čestitao ruskoj vojsci na ovom značajnom uspehu.

Situacija u Ukrajini postaje sve zategnutija kako se sukobi bliže vrhuncu, a pitanje je kako će se dalje odvijati ova borba za kontrolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading