SKANDALOZNA ODLUKA SUDA U SAD PRETI DA UNIŠTI PRINCA HARIJA: Da li je lagao o upotrebi droga?

Autor:

Svet

17.02.2024

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Hari će se suočiti sa sudskim procesom ove nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama zbog pokušaja da zadrži svoje imigracione podatke u tajnosti.

SKANDALOZNA ODLUKA SUDA U SAD PRETI DA UNIŠTI PRINCA HARIJA:  Da li je lagao o upotrebi droga?

Foto: Tanjug/AP

 Vojvoda od Saseksa razmatrao je mogućnost sticanja američkog državljanstva, ali ti planovi bi mogli biti u opasnosti ukoliko sud presudi protiv njega nakon slučaja koji se odigrao u petak u Vašingtonu. Američki think-tank nastoji da prisili Odeljenje za nacionalnu bezbednost (DHS) da objavi Harijeve imigracione podatke kako bi utvrdili da li je vojvoda priznao upotrebu droga prilikom ulaska u Sjedinjene Američke Države 2020. godine.

Drugi pogled na Harijevu moguću američku budućnost

Svako ko se prijavljuje za vizu kako bi živeo i radio u Americi mora odgovoriti "da" ili "ne" na pitanje: "Da li ste ili jeste li ikada zloupotrebljavali drogu ili ste narkoman?" U svojoj knjizi "Spare", Hari je priznao upotrebu droga, uključujući marihuanu, kokain i magične pečurke. Uoči petka, direktor Margaret Tačer Centra za slobodu u Heritage Foundation, Nil Gardiner, izjavio je:

"Sud ima konačnu reč o tome da li američka javnost ima pravo da vidi da li je DHS pružio Princu Hariju poseban tretman. On više ne može da se krije iza svojih saveznika u liberalnoj eliti administracije Bajdena."


Posledice mogu biti ozbiljne

U intervjuu za jutarnji program "Good Morning America" na televiziji ABC, Hari je rekao da razmatra mogućnost sticanja američkog državljanstva. Rekao je:

"Američko državljanstvo je nešto o čemu sam razmišljao, ali svakako nije nešto što je sada visok prioritet za mene."

Losanđeleski imigracioni advokat izjavio je: "Ovo bi moglo biti veoma ozbiljno za Princa Harija. Ako nije označio 'da' kada je ušao u Sjedinjene Države, njegova viza će biti pregledana i moguće je da će biti poništena. Ako razmišlja o apliciranju za državljanstvo, onda bi poništavanje vize bilo katastrofa."

Borba za očuvanje privatnosti

Advokat Heritage Foundation-a, Semjuel Divej, izjavio je:

"Moguće je da je označio 'da', u kojem slučaju bi mu bio potreban izuzetak kako bi mu viza bila odobrena. Mi jednostavno tražimo ko je odobrio taj izuzetak."

DHS će tvrditi da bi objavljivanje Harijevih podataka bilo narušavanje vojvodinog privatnog života. U sudskom podnesku, advokat DHS-a napisao je:

"Sudovi smatraju da je vizni ili imigracioni status osobe privatna, lična informacija izuzeta od objavljivanja."

Sudija Karl J. Nikols će objaviti pismenu odluku u narednim nedeljama.

(Dejli Mejl)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading