SKANDAL U SRCU EVROPE: Prodavnica zabranila iznajmljivanje rekvizita JEVREJIMA! Narod u šoku, vlasnik se odmah oglasio OVOM PORUKOM

Autor:

Svet

15.02.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je, zbog uticaja tog naroda u zemlji morala da odmah pokrene istragu

SKANDAL U SRCU EVROPE: Prodavnica zabranila iznajmljivanje rekvizita JEVREJIMA! Narod u šoku, vlasnik se odmah oglasio OVOM PORUKOM

Foto: Republika.rs

Švajcarska je otkad postoji poznata kao najneutralnija država ne samo Evrope, ali u poslednje vreme sve češće je na novinskim stupcima listova Starog kontinenta zbog svega, samo ne svoje neutralnosti.

Švajcarska policija otvorila je juče istragu protiv prodavnice za iznajmljivanje skija kod Davosa jer je postavila obaveštenja da više neće iznajmljivati skije i sanke Jevrejima, piše BBC.

Reč je o prodavnici koja se nalazi u poznatom odmaralištu koja se na ovaj skandalozni potez odlučila zbog "incidenata koji uključuju krađu".

Na obaveštenjima je na hebrejskom jeziku napisano da prodavnica "više ne izdaje sportsku opremu braći Jevrejima".

Mnogi smatraju da je reč o jasnom kršenju švajcarskih zakona o diskriminaciji i podstiče na rasnu i versku mržnju. Policija je pokrenula istragu, a prodavnica je u međuvremenu uklonila obaveštenja i poništila je svoju odluku.

Švajcarsko udruženje jevrejskih zajednica je takođe pokrenulo svoju pravnu akciju te je osudilo diskriminatorna obaveštenja.

Sporna odluka prodavnice donesena je nakon što zaposleni više nisu mogli da se nose s obavezom obilaženja planine u pokušajima da pronađu svoju napuštenu opremu.

Zabrana je trajala 24 sata, a ukinuta je nakon bure protesta. Gradonačelnik Davosa, Filip Vilhelm rekao je da svaki oblik antisemitizma, rasizma i diskriminacije mora biti osuđen te da tome nije mesto u Davosu.

Menadžer prodavnice se izvinio uz objašnjenje da je obaveštenje "loše sročeno" te da su Jevreji "dobrodošli".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading