ZBOG OMERE IZRAEL POKRENUO ODMAZDU? Nastradala u napadu Hezbolaha na bazu: Izraelci podigli avione, rakete tukle odsvukuda!

Autor:

Svet

14.02.2024

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je nedavno odgovorio na raketni napad iz Libana koji je rezultirao smrću jedne žene i povredom osam osoba na severu Izraela.

ZBOG OMERE IZRAEL POKRENUO ODMAZDU? Nastradala u napadu Hezbolaha na bazu: Izraelci podigli avione, rakete tukle odsvukuda!

Foto: IDF spokesman

Prema izveštaju izraelske vojske (IDF), raketu ispaljenu iz Libana pogodila je vojna baza, usmrtivši pripadnicu izraelske vojske Omeru Saru Bendžo, koja je bila deo jedinice za prikupljanje borbenih obaveštajnih podataka 91. divizije.

IDF je izdao saopštenje u kojem je potvrdio da je raketni napad iz Libana rezultirao smrću narednika Omere Sare Bendžo i ozbiljnim povredama rezerviste Uprave računarskih servisa, dok je još nekoliko vojnika lakše povređeno.

U odgovoru na ovaj napad, izraelske odbrambene snage su započele opsežan talas napada na libanskoj teritoriji, prema izjavi portparola IDF Danijela Hagarija.

Itamar Ben Gvir, izraelski ministar nacionalne bezbednosti, izjavio je da ovaj raketni napad na bazu štaba severne komande u gradu Safed na severu zemlje može biti početak sukoba.

S druge strane, libanska vojska je potvrdila da su četiri osobe poginule u izraelskim vazdušnim napadima na jugu Libana.

Izraelski avioni su gađali više meta na jugu Libana, ali tačni ciljevi nisu detaljno navedeni u izveštajima libanskih medija, prenosi Tajms of Izrael.

Ovaj incident je doveo do eskalacije tenzija između Izraela i Libana, te se situacija u regionu nastavlja da zaoštrava. Međunarodna zajednica pažljivo prati dešavanja, a ostaje da se vidi da li će diplomatski napori dovesti do smanjenja napetosti i mirnog rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading