FAMERI BLOKIRALI PONOS GRADA I DRŽAVE: Haos na ulicama, policija ne zna kako da ih obuzda

Autor:

Svet

13.02.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širom Evrope, u toku su protesti poljoprivrednika, koji pored veće plate i boljih uslova rada, zahtevaju izmenu zelene politike EU i povećanje cena poljoprivrednih proizvoda

FAMERI BLOKIRALI PONOS GRADA I DRŽAVE: Haos na ulicama, policija ne zna kako da ih obuzda

Foto: Philipp Schulze/dpa/dpa via AP/Tanjug

Protesti poljoprivrednika u Belgiji nastavljeni su i danas, kada su poremetili rad luke Antverpen, jedne od najvećih teretnih luka u Evropi.

Stotine farmera na traktorima blokirali su puteve oko luke kako bi zahtevali bolje plate i uslove rada, rekli su zvaničnici.

Portparol luke je rekao da su putevi blokirani na raznim mestima, ometajući saobraćaj i stvarajući duge redove kamiona.

"Lučke operacije su ometene. Nikakav teret se ne može isporučiti ili pokupiti, jer kamioni ne mogu da priđu luci, a zaposleni mogu da uđu unutra samo nakon dugog čekanja", rekao je za Rojters Stefan van Frehem, direktor udruženja lučkih kompanija Alfaport VOKA.

On je dodao da ova blokada košta kompanije koje posluju u luci milione evra, zbog "nečega s čime oni nemaju veze".

Van Frehem je istakao da se kompanije već suočavaju s problemima koje izazivaju napadi Huta u Crvenom moru, a da sada upravljanje teretom traje još duže, budući da brodovi ne mogu da ga istovare kada stignu u luku.

U susednoj Francuskoj, šef najvećeg poljoprivredog sindikata u zemlji FNSEA saopštio je da bi se blokiranje autoputeva širom zemlje moglo nastaviti ako vlada ne učini više da ispuni njihove zahteve vezane za bolju platu i uslove rada.

Širom Evrope, u toku su protesti poljoprivrednika, koji pored veće plate i boljih uslova rada, zahtevaju izmenu zelene politike EU i povećanje cena poljoprivrednih proizvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading