SPREMA SE TOTALNI HAOS! Pariz će biti paralisan, ako planirate da putujete tamo - ODUSTANITE ODMAH!

Autor:

Svet

28.01.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuzi su jako svesni činjenice da će sledeće nedelje postati nova Nemačka

SPREMA SE TOTALNI HAOS! Pariz će biti paralisan, ako planirate da putujete tamo - ODUSTANITE ODMAH!

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthieu Mirville

Više desetina poljoprivrednika koji predstavljaju vođe masovnog talasa protesta u Francuskoj poručili su danas da će Pariz od ponedeljka najverovatnije biti totalno paralisan.

Francuska vlada pokušala je danas da odobrovolji poljoprivrednike u poslednjem pokušaju da spreči veliku blokadu francuske prestolnice.

Ipak, čelnici poljoprivrednih sindikata ne pokazuju nikakve znakove odustajanja od protesta zbog niza pritužbi povezanih s porezima, propisima i cenama.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthieu Mirville

 

Novopečeni francuski premijer Gabrijel Atal proveo je današnji dan u poseti stočnoj farmi u Indre-et-Loaru, dok je ministar poljoprivrede Mark Fezno obećao da će nove mere biti predstavljene već u utorak kako bi se rešile zabrinutosti farmera i na nivou EU i na nacionalnom nivou.

Ministri danas daju sve od sebe da spreče potpunu blokadu Pariza što bi imalo nemerljive posledice po grad, privredu i turizam.

Poljoprivrednici su na glavnim putevima širom Francuske već postavili blokade. Čini se da ključni čelnici poljoprivrednih sindikata nisu bili impresionirani vladinim obećanjima.

"Planovi za veliku akciju nisu se promenili", rekao je Arno Ruso, čelnik sindikata poljoprivrednika FNSEA.

Govoreći za BFMTV s barikade u blizini Buvea, severno od Pariza, Ruso je rekao farmerima da se odmore pre nedelje "pune opasnosti i tenzija".

Dakle, posle silnih protesta nemačkih poljoprivrednika koji su u ovog meseca više puta blokirali čitavu državu, i Parižane čeka ista nevolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading