VELIKA RADOST U KIJEVU: Prvo oglašavanje Zelenskog nakon odluke američkog Senata, posebno izdvojio dva imena

Autor:

Svet

13.02.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi paket pomoći bio usvojen, mora da ga prihvati i Predstavnički dom gde republikanci imaju većinu.

VELIKA RADOST U KIJEVU: Prvo oglašavanje Zelenskog nakon odluke američkog Senata, posebno izdvojio dva imena

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je danas odluku američkog Senata koji je usvojio zakon o paketu pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu u vrednosti od 95 milijardi dolara.

- Zahvalan sam senatoru Čaku Šumeru, lideru demokrata u Senatu Miču Mekonelu i svakom američkom senatoru koji je podržao kontinuiranu isporuku pomoći Ukrajini dok se borimo za slobodu, demokratiju i vrednosti koje su nam svima drage - naveo je Zelenski na društvenoj mreži X.

Dodao je da za Ukrajinu nastavak pomoći SAD "pomaže da se spasu ljudski životi od ruskog terora".

- To znači da će se život nastaviti u našim gradovima i da će trijumfovati nad ratom - napisao je Zelenski.

Da bi paket pomoći bio usvojen, mora da ga prihvati i Predstavnički dom gde republikanci imaju većinu. Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson poručio je da bi mogle da prođu nedelje ili meseci, pre nego što Kongres bude poslao zakon na potpisivanje američkom predsedniku Džozefu Bajdenu.

Republikanci zahtevaju da prioritet Kongresa bude zaštita južne granice SAD sa Meksikom, gde se američke savezne države suočavaju sa prilivom velikog broja ilegalnih migranata. Oni traže da prvo bude usvojen zakon o zaštiti američke granice, a da se tek nakon toga razgovara o pomoći Ukrajini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading