IPAK JE ORBANOVA POSLEDNJA! Premijer Mađarske šokirao Švedsku, ne mogu da veruju da im je ovo priredio

Autor:

Svet

05.02.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šveđani ne mogu da veruju da se u Budimpešti dogodilo to što se dogodilo

IPAK JE ORBANOVA POSLEDNJA! Premijer Mađarske šokirao Švedsku, ne mogu da veruju da im je ovo priredio

Foto: Tanjug/AP

Glasanje o ratifikaciji sporazuma o pristupanju Švedske NATO savezu koje je danas bilo na dnevnom redu Parlamenta Mađarske nije se dogodilo.

Zvuči banalno, ali sudbina ove evropske zemlje nije i dalje poznata zbog nedostatka kvoruma.

Kako je saopštio potpredsednik parlamenta Šandor Ležak, na sednici nije bilo kvoruma tako da će Šveđani morati još malo da sačekaju sa otvaranjem šampanjca.

Vodeći švedski mediji pišu da u Budimpešti danas "nisu čista posla" te da nedostatak kvoruma veoma moguće nije slučajna pojava.

Frakcija vladajuće partije "FIDES – Mađarska građanska unija", koja ima većinu u parlamentu odbila je da učestvuje na sednici kojoj su prisustvovali samo predstavnici opozicionih partija, prenosi Sputnjik. 

Lider Mađarske Viktor Orban, koji je prošle nedelje morao da kapitulira pred italijanskom premijerkom Đorđom Meloni a onda i Evropskom unijom zbog Ukrajine, ipak je ostao poslednji koji se pita za nešto na Starom kontinentu.

Orban o ovome doduše nije odlučivao već Parlament, ali vodeći evropski mediji već spekulišu o tome da Mađari namerno nisu želeli da baš danas izađu Šveđanima u susret, jer su još ljuti što su naterani na zeleno svetlo oko EU pomoći Ukrajini.

"Ponovo sam potvrdio da mađarska vlada podržava članstvo Švedske u NATO-u", napisao je Orban na platformi X nakon telefonskog razgovora s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Sve se zbilo 24. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading