MEŠTANI SAD NE SMEJU NA ULICU: Novinari jednim tekstom označili ČITAV GRAD kao LEGLO DŽIHADISTA! Evo kakvu su grešku napravili

Autor:

Svet

04.02.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List je objavio tekst u kojem je potpuno nepromišljeno ugrozio bezbednost žitelja

MEŠTANI SAD NE SMEJU NA ULICU: Novinari jednim tekstom označili ČITAV GRAD kao LEGLO DŽIHADISTA! Evo kakvu su grešku napravili

Foto: www.profimedia.rs

Pripadnik OVK

Policija u gradu Dirborn, u američkoj saveznoj državi Mičigen, stavljena je u stanje pripravnosti zbog teksta koji je objavljen u "Volstrit džurnalu" u kojem je taj grad nazvan "američkom prestonicom džihada".

"Odmah stupa na snagu. Policija Dirborna će pojačati svoje prisustvo u svim bogomoljama i glavnim infrastrukturnim objektima. Ovo je direktan rezultat zapaljivog teksta objavljenog u WSJ koji je doveo do alarmantnog povećanja fanatične i islamofobične retorike", navodi se u saopštenju gradonačelnika Abdulaha Hamuda, prenosi Rojters.

On je dodao da je tekst "nepromišljen i islamofobičan".

Volstrit džurnal je ranije ove nedelje objavio tekst "Dobrodošli u Dirborn, američku prestonicu džihada", izvršnog direktora Bliskoistočnog instituta za istraživanje medija Stivena Stalinskog.

"Lokalni entuzijazam za džihad protiv Izraela i Zapada prevazilazi slavlje Hamasa", napisao je Stalinski.

Dodao je da ono što se dešava u Dirbornu predstavlja potencijalnu opasnost po nacionalnu bezbednost.

"Agencije za borbu protiv terorizma na svim nivoima treba da obrate veliku pažnju", naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading