RUSKA AMBASADA U LONDONU PLANIRALA DA POREMETI KRUNISANJE U MAJU 2023? Otkriven neidentifikovani dron iznad Bakingemske palate tokom krunisanja kralja Čarlsa III!

Autor:

Svet

28.01.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska ambasada u Londonu optužena za planiranje poremećaja krunisanja kralja Čarlsa III

RUSKA AMBASADA U LONDONU PLANIRALA DA POREMETI KRUNISANJE U MAJU 2023? Otkriven neidentifikovani dron iznad Bakingemske palate tokom krunisanja kralja Čarlsa III!

Foto: Tanjug/AP


Ruska ambasada u Londonu je nedavno optužena da je navodno planirala da poremeti krunisanje kralja Čarlsa III u maju 2023. Ova optužba izazvala je žestoku reakciju portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marije Zaharove, koja je istakla da je reč o još jednom primeru rusofobije i dvostrukih standarda.

Zaharova je, komentarišući tekst britanskog lista "Telegraf", iznela svoje mišljenje na svom Telegram kanalu. Britanski list je izvestio da je tokom krunisanja britanskog kralja Čarlsa III otkriven neidentifikovani dron iznad Bakingemske palate, uprkos uvođenju režima zabrane letova. Zanimljivo je da su britanske obaveštajne službe sumnjale u "ruski trag" u ovom incidentu, pošto je dron navodno lansiran iz ruske ambasade u Londonu, ali su kao rezultat toga privele jednog američkog državljanina.

Reakcija Marije Zaharove na optužbe

Zaharova je ironično prokomentarisala tekst "Telegrafa", nazivajući ga "srceparajućom pričom u nadmetanju za nagradu 'Rusofobija meseca'". Ona je izrazila žaljenje što britanska publikacija nije objavila detalje o privedenom Amerikancu, pitajući da li je on "špijun CIA-e ili je samo želeo da slika Čarlsa III iz neobičnog ugla". Takođe, istakla je da ova situacija jasno pokazuje dvostruke standarde Londona u odnosu na Moskvu.

Zaharova je naglasila da, da je prevagnula verzija sa "ruskim tragom", to bi verovatno rezultiralo proterivanjem ruskih diplomata. Umesto toga, privedeni američki državljanin je kažnjen novčano, što se može tumačiti kao pokazatelj dvostrukih standarda u postupanju sa ovakvim situacijama.

Krunisanje kralja Čarlsa III i kraljice Kamile

Na kraju, valja istaći da su britanski kralj Čarls III i njegova supruga kraljica Kamila zvanično krunisani u Vestminsterskoj opatiji 6. maja. Ovo je bio istorijski događaj koji je privukao pažnju javnosti širom sveta.

U zaključku, optužbe protiv ruske ambasade u Londonu su izazvale burnu reakciju ruskih zvaničnika, ističući ih kao primer rusofobije i dvostrukih standarda. Incident sa dronom tokom krunisanja kralja Čarlsa III dodatno je produbio tenzije između Rusije i Velike Britanije, a reakcije na ovaj događaj jasno pokazuju koliko su osetljivi odnosi između ove dve zemlje.

(RIA Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading