"STO POSTO OSTAJEM PRI SVOM ISKAZU"! Tramp na korak da kolumnistkinji isplati milione - evo kako se branio za optužbe o silovanju!

Autor:

Svet

26.01.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija je odbacio zahtev bivšeg predsednika SAD da odbaci tužbu.

"STO POSTO OSTAJEM PRI SVOM ISKAZU"! Tramp na korak da kolumnistkinji isplati milione - evo kako se branio za optužbe o silovanju!

Foto: Tanjug/AP

Džin Kerol i Donald Tramp

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp sinoć je na suđenju u Njujorku ponovo negirao optužbe kolumniste Džin Kerol, koja od njega traži 10 miliona dolara odštete za klevetu i seksualno zlostavljanje, prenosi Gardijan.

Tramp je proveo četiri minuta na klupi za svedoke nakon što su advokati Džin Kerol izneli svoju verziju slučaja. Sudija je odbacio zahtev bivšeg predsednika SAD da odbaci tužbu.

Tramp: Stojim iza svoje izjave 100 odsto

Tramp je rekao da "100 odsto" ostaje pri svojoj ranijoj izjavi u kojoj je tvrdio da nije kriv ni za jednu od optužbi protiv njega.

- Rekla je nešto što sam smatrao lažnom optužbom, potpuno lažnom - naglasio je bivši predsednik.

Kerol, bivša kolumnista magazina El, traži najmanje 10 miliona dolara zbog Trampovog poricanja da ju je silovao sredinom 1990-ih u robnoj kući Bergdorf Goodman na Menhetnu.

U odvojenom suđenju prošle godine, porota je utvrdila da je Tramp seksualno zlostavljao Kerol i oklevetao je u izjavama iz 2022.

Suđenje se nastavlja narednih nedelja, a očekuje se da je samo pitanje koliku će odštetu Tramp morati da plati Džinu Kerolu.

Ona tvrdi da je Tramp uništio njenu reputaciju nakon što ga je prvi put javno optužila da ju je seksualno zlostavljao u proleće 1996. godine u svlačionici luksuzne robne kuće na Menhetnu, prenosi AP.

Okružni sudija Keplan dao je instrukcije porotnicima da moraju da prihvate nalaze druge njujorške porote koja je prethodno dodelila Kerol 5 miliona dolara nakon što je zaključila da je Tramp seksualno zlostavljao Kerol u prodavnici Bergdorf Goodman i oklevetao je u svojim izjavama iz oktobra 2022.

Suđenje za klevetu započeto je prethodne nedelje, a Tramp je tada izjavio da "nikada nije upoznao tu ženu", dok je Keplan podsetio da mu nije dozvoljeno da tokom svedočenja daje izjave koje su kontradiktorne prethodnoj presudi po kojoj je zaključeno da je Donald Tramp silovao I. Džin Kerol.

Uprkos optužbama, Tramp je odneo ubedljive pobede na primarnim izborima u saveznim državama Ajova i Nju Hemšir, čime je verovatno osigurao republikansku predsedničku nominaciju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading