ARAPI OTVARAJU PRVU PRODAVNICU ALKOHOLA, ALI NE MOŽE SVAKO DA PAZARI U NJOJ! Kupcima je potrebno POSEBNO odobrenje!

Autor:

Svet

24.01.2024

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokument koji je procureo navodi da će Diplomatska četvrt biti "strogo ograničena" na nemuslimane, ali nije jasno da li će drugi nemuslimani imati pristup alkoholu.

ARAPI OTVARAJU PRVU PRODAVNICU ALKOHOLA, ALI NE MOŽE SVAKO DA PAZARI U NJOJ! Kupcima je potrebno POSEBNO odobrenje!

Foto: Shutterstock

Saudijska Arabija je najavila otvaranje prve prodavnice alkohola u glavnom gradu Rijadu, ali sa ograničenjima.

Prema neimenovanom izvoru upućenom u planove, prodavnica će biti namenjena isključivo za nemuslimanske diplomate i nalaziće se u Diplomatskoj četvrti Rijada, prenosi Rojters.

Stroga procedura za kupovinu

Kako bi kupili alkohol, kupci će morati da se registruju putem mobilne aplikacije i sačekaju odobrenje Ministarstva spoljnih poslova. Takođe, biće postavljene mesečne kvote koje će ograničiti dozvoljenu količinu alkohola koju pojedinac može nabaviti.

Ograničenja za nemuslimane

Dokument koji je procureo navodi da će Diplomatska četvrt biti "strogo ograničena" na nemuslimane, ali nije jasno da li će drugi nemuslimani imati pristup alkoholu, iako većina imigranata u kraljevstvu potiče iz većinski muslimanskih zemalja.

Reformisanje zakona o alkoholu

Saudijska Arabija ima rigorozne zakone protiv konzumiranja alkohola, a kršenje ovih zakona može rezultirati stotinama udaraca bičem, deportacijom, novčanim kaznama ili zatvorom. Međutim, kao deo reformi, bičevanje je uglavnom zamenjeno zatvorskim kaznama, dok je alkohol do sada bio dostupan samo preko diplomatske pošte ili na crnom tržištu.

Reakcije na nova ograničenja

Saudijski državni list Arab njuz izvestio je ove nedelje da je vlada uvela nova ograničenja na uvoz alkohola unutar diplomatskih pošiljki, što može povećati potrebu za otvaranjem nove prodavnice alkohola namenjene nemuslimanskim diplomatama.

Ove najave otvaranja prodavnice alkohola u Rijadu predstavljaju značajan korak u promenama koje se dešavaju u Saudijskoj Arabiji, iako se i dalje očekuje da će nova ograničenja izazvati debate i kontroverze u zemlji.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading