UMRO SIN MARTINA LUTERA KINGA MLAĐEG!

Autor:

Svet

22.01.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova smrt dogodila se u ponedeljak u njegovom domu u Kaliforniji, a vest o njegovom odlasku potresla je javnost.

UMRO SIN MARTINA LUTERA KINGA MLAĐEG!

Foto: Tanjug/Helen Comer/The Jackson Sun via AP, Pool, File

Dekster Skot King, sin poznatog lidera borbe za građanska prava, Martina Lutera Kinga mlađeg, preminuo je u 62. godini nakon dugogodišnje borbe sa rakom prostate.

Njegova smrt dogodila se u ponedeljak u njegovom domu u Kaliforniji, a vest o njegovom odlasku potresla je javnost. Dekster King je bio posvećen čuvanju nasleđa svog oca i zaštiti intelektualne svojine porodice King, te je sve do svoje smrti obavljao funkciju predsednika King Centra.

Odrastanje i lična pozadina

Interesantno je da je Dekster King dobio ime po baptističkoj crkvi Dekster Avenju u Alabami, gde je njegov otac nekada služio kao pastor. Veliki gubitak doživeo je veoma mlad, imajući svega sedam godina kada je njegov otac tragično ubijen 1968. godine. Odrastajući kao sin jednog od najpoznatijih boraca za građanska prava, Dekster King je bio svedok i učesnik u burnim vremenima borbe za jednakost i pravdu.

Nasleđe i upućenost u društvene tokove

Nakon očeve smrti, Dekster King posvetio se očuvanju i promovisanju nasleđa koje je Martina Lutera Kinga mlađeg učinilo simbolom borbe za ljudska prava. Njegova predanost zaštiti intelektualne svojine porodice King pokazuje koliko je bio posvećen očuvanju i promovisanju nasleđa svog oca. Takođe, njegova uloga kao predsednika King Centra dodatno je istakla njegovu posvećenost ovom cilju.

Odlazak Dekstera Kinga predstavlja gubitak ne samo za porodicu i prijatelje, već i za širu zajednicu koja je bila inspirisana i pokrenuta delovanjem Martina Lutera Kinga mlađeg. Njegova borba za građanska prava i nasleđe koje je čuvao i promovisao ostaju trajni simboli borbe za jednakost i pravdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading