ZELENSKI UVODI VIŠESTRUKO DRŽAVLJANSTVO: Evo šta to znači za narod i kakve veze ZAISTA ima sa PUTINOM

Autor:

Svet

22.01.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Ukrajine poručio je da samo "ujedinjeni Ukrajinci mogu biti najjači"

ZELENSKI UVODI VIŠESTRUKO DRŽAVLJANSTVO: Evo šta to znači za narod i kakve veze ZAISTA ima sa PUTINOM

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da podnosi nacrt predloga zakona koji građanima Ukrajine omogućava "višestruko državljanstvo", odnosno mogućnost da Ukrajinci ili njihovi potomci u svetu mogu da zatraže ukrajinsko državljanstvo pored onog koje već poseduju.

"To će omogućiti svim etničkim Ukrajincima i njihovim potomcima iz celog sveta da imaju naše državljanstvo. Naravno, osim građana zemlje agresora. Svi oni koji su tokom raznih emigracionih talasa bili prinuđeni da napuste domovinu i završili u Evropi, SAD, Kanadi, zemljama Azije i Latinske Amerike", rekao je Zelenski, prenosi Gardijan.

On je istakao da će takav zakon važiti i za one koji se dobrovoljno bore na strani Ukrajine u ratu protiv Rusije.

"Svi oni koji nam pomažu uprkos tome što su stotinama i hiljadama kilometara udaljeni od svoje domovine. Strani dobrovoljci koji su uzeli oružje da brane Ukrajinu, svi oni koji se bore za slobodu Ukrajine kao da je njihova domovina. Ukrajina će za njih to i postati", rekao je Zelenski na video-snimku koji je povodom Dana jedinstva Ukrajine objavio na svom nalogu na mreži Iks.

"Kada se svi Ukrajinci uhvate za ruke, neće ih dići da se predaju. Svi se borimo. I danas to važi ne samo na dvema obalama Dnjepra. Danas jedinstvo Ukrajinaca obuhvata obe hemisfere Zemlje. Samo jaki Ukrajinci mogu biti ujedinjeni. I samo ujedinjeni Ukrajinci mogu biti jaki. Ukrajinci širom sveta", poručio je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading