ŠVAJCARCI IZBACUJU SRBINA IZ ZEMLJE: Učinio je nešto što ova država NIKADA NE PRAŠTA

Autor:

Svet

17.01.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je više puta upozoren da to što radi neče izaći na dobro, on je nastavio po svom

ŠVAJCARCI IZBACUJU SRBINA IZ ZEMLJE: Učinio je nešto što ova država NIKADA NE PRAŠTA

Foto: pixabay.com

Srbin koji već 33 godine živi i radi u Švajcarskoj moraće da se vrati kući.

Srbin prikrivenog identiteta prinuđen je da kupi avionsku kartu u jednom pravcu nakon što su švajcarske vlasti ustanovile da je nagomilao toliko dugova da država više neće da mu gleda kroz prste.

Čovek sa naših prostora koji je živeo u kantonu Argau nagomilao je 282.000 franaka duga a država mu to neće oprostiti jer je više (desetina) puta upozoravan da se ne igra s njima.

Sud mu je posle 33 godine života u ovoj zemlji ukinuo dozvolu boravka.

Srbin je došao u Švajcarsku 1990. godine, kada je imao 15 godina, u okviru ujedinjenja porodice. Dva puta se oženio zemljakinjom, a brak se oba puta raspao.

Međutim, mediji pišu da sada mora da napusti zemlju jer njegov način života nije bio u skladu sa zakonom - nagomilao je ogromne dugove i bio je upozoren od strane tadašnje imigracione policije 1998. i 2000.

Osuđen je za prevaru i 2015. kancelarija je zapretila da će mu oduzeti boravišnu dozvolu. 2021. godine ona mu nije produžena, a Srbin je prošao sve sudove i sada je poražen na saveznom sudu.

Njegov dug iznosi 282.000 franaka, plus neizmirena naplata dugova i tekuće zaplene u iznosu od 44.000 franaka (ukupno 326.000 franaka, odnosno oko 345.000 evra).

Njegova krivična evidencija je dugačka, pišu mediji - u njoj su navedena 32 prekršaja, uglavnom kršenja Zakona o strancima i drumskom saobraćaju, kao i zakona o naplati duga.

Javni interes za okončanje njegovog boravka nadmašuje privatni interes da ostane u Švajcarskoj, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading