IDF ODRŽALA VEŽBU SIMULACIJE OFANZIVE NA JUG LIBANA! Izrael upozorio na PUN RAT ukoliko se Hezbolah ne povuče!

Autor:

Svet

17.01.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 2.000 raketa je ispaljeno u pravcu Izraela iz Libana, od početka rata u Pojasu Gaze.

IDF ODRŽALA VEŽBU SIMULACIJE OFANZIVE NA JUG LIBANA! Izrael upozorio na PUN RAT ukoliko se Hezbolah ne povuče!

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska je održala vežbu simulirajući ofanzivu na jug Libana dok se duž granice nastavlja razmena vatre sa borcima libanskog Hezbolaha.

General major Ori Gordin, koji je na čelu Severne komande, objavio je u jučerašnjem saopštenju da je vojska spremnija nego ikada, preneo je danas Asošiejted pres.

Više od 2.000 raketa je ispaljeno u pravcu Izraela iz Libana, od početka rata u Pojasu Gaze, prenose Agencije.

Gordin je rekao da su rezervisti razmešteni duž granice kako bi se pojačala izraelska odbrana.

Hezbolah navodi da napadi na Izrael imaju za cilj da angažuju izraelske snage na severu i da će se nastaviti dok ne bude bilo prekida vatre u Gazi.

Izrael je upozorio na pun rat ako se Hezbolah ne povuče od granice u skladu sa rezolucijom UN kojom je okončan rat s izraelskom vojskom 2006. godine.

Podsetimo, Hezbolah je saopštio da je gađao bazu dronovima kao odgovor na ubistvo visokog zvaničnika Hamasa u Libanu prošle nedelje.

Tri pripadnika Hezbolaha ubijeni su u napadu izraelske besilotne letelice na vozilo u kojem su se nalazili u južnom Libanu, desetak kilometara od izraelske granice, rekli su lokalni bezbednosni zvaničnici agenciji AP.

Istovremeno, izraelski mediji javljaju da je dron koji je bio napunjen eksplozivom lansiran iz Libana eksplodirao u štabu Severne komande izraelske vojske u Safedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading