HEZBOLAH NAPAO IZRAEL: Dron sa eksplozivom pogodio metu, vojska uzvratila direktnim udarom NA LIBAN!

Autor:

Svet

09.01.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hezbolah je saopštio da je gađao bazu dronovima kao odgovor na ubistvo visokog zvaničnika Hamasa u Libanu prošle nedelje

HEZBOLAH NAPAO IZRAEL: Dron sa eksplozivom pogodio metu, vojska uzvratila direktnim udarom NA LIBAN!

Foto: Profimedia

Tri pripadnika Hezbolaha ubijeni su u napadu izraelske besilotne letelice na vozilo u kojem su se nalazili u južnom Libanu, desetak kilometara od izraelske granice, rekli su lokalni bezbednosni zvaničnici agenciji AP.

Istovremeno, izraelski mediji javljaju da je dron napunjen eksplozivom lansiran danas iz Libana eksplodirao u štabu Severne komande izraelske vojske u Safedu.

U incidentu nema povređenih, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Hezbolah je saopštio da je gađao bazu dronovima kao odgovor na ubistvo visokog zvaničnika Hamasa u Libanu prošle nedelje i ubistvo komandanta Hezbolaha u jučerašnjim udarima na jug libanske teritorije, za šta ta proiranska militantna grupa optužuje Izrael.

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je da je ta zemlja uz Egipat saglasna da su Pojas Gaze i Zapadna obala palestinske teritorije i da tako treba i da ostane

Berbok je rekla da se patnja Palestinaca u Pojasu Gaze ne može nastaviti i poručila da su potrebne konkretne mere kako bi se obezbedila pomoć ljudima u toj palestinskoj enklavi, prenosi Rojters.

Ona je dodala da međunarodna zajednica ima obavezu da organizuje bezbednost u Pojasu Gaze posle rata, a da "reformisana palestinska uprava" mora da ima ključnu ulogu u budućnosti.

Berbok je ocenila i da Hamas treba da položi oružje. Ona je najavila i da će posetiti danas granični prelaz Rafa i istakla da je potreban bolji pristup Pojasu Gaze, posebno na severu.

Berbok je navela da je potrebno proveriti da pomoć stiže do ljudi u Pojasu Gaze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading