TRAMP APELUJE NA BIRAČE: "Vratite naciju koja je u opadanju od pokvarenog Džozefa Bajdena!"

Autor:

Svet

15.01.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp poručuje: "Glas za Viveka je protraćen glas"

TRAMP APELUJE NA BIRAČE: "Vratite naciju koja je u opadanju od pokvarenog Džozefa Bajdena!"

Foto: Tanjug/AP


Donald Tramp, favorit za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, oglasio se danas povodom predstojećeg unutarstranačkog izbora, poznatog kao kokus, u saveznoj državi Ajovi. Tramp je jasno stavio do znanja da je glas za njegovog protivkandidata, Viveka Ramasvamiju, "protraćen glas". Ova izjava izazvala je pažnju javnosti i dodatno istakla tenzije unutar Republikanske stranke.

- Glas za Viveka je protraćen glas. Dopada mi se Vivek, ali bio je neiskren prema nama. Kokus je večeras. Glasajte za Donalda Trampa - napisao je bivši predsednik SAD na svojoj društvenoj mreži TruthSocial.



Tramp poziva na podršku u borbi protiv Bajdena i demokrata

U svom obraćanju na društvenoj mreži TruthSocial, bivši predsednik SAD istakao je značaj podrške svojoj kandidaturi u kontekstu predstojećih predsedničkih izbora. Tramp je naglasio da je neophodno vratiti naciju koja je, prema njegovim rečima, u opadanju od "pokvarenog Džozefa Bajdena, radikalnih demokrata i rulje koja je uništava". Ova izjava odražava Trampovu odlučnost da se bori protiv političkih protivnika i da mobilizuje svoje pristalice.

Ramasvami poziva na podršku, ističe poštovanje prema Trampu

Sa druge strane, Vivek Ramasvami, Trampov protivkandidat, takođe se oglasio na društvenim mrežama, pozivajući birače da mu pruže svoju podršku. On je istakao da je branio Trampa na svakom koraku i da ga izuzetno poštuje, ali je istovremeno naglasio da je glasanje za njega "prava stvar" za SAD. Ova izjava ukazuje na kompleksnost unutarstranačkih sukoba i na napetost koja vlada među republikanskim kandidatima.

- Branio sam Trampa na svakom koraku i izuzetno ga poštujem. Nećete me čuti kako ga napadam. Tražim večeras vaš glas jer verujem da je to prava stvar za našu zemlju - naveo je Ramasvami na društvenoj mreži Iks.



Unutarstranački izbori u Ajovi i Trampova podrška

Unutarstranački izbori za predsedničkog kandidata Republikanske stranke započeli su danas u saveznoj državi Ajovi, a prema istraživanjima javnog mnjenja, Tramp trenutno uživa podršku od 52,7 odsto birača. Ovi izbori predstavljaju ključni momenat za budućnost Republikanske stranke i za politički pejzaž Sjedinjenih Američkih Država.

Kroz svoje izjave i aktivnosti na društvenim mrežama, Tramp je još jednom pokazao svoju odlučnost da osvoji nominaciju i da se suprotstavi političkim protivnicima. Sa druge strane, Ramasvami ističe svoju lojalnost prema Trampu, ali istovremeno traži podršku birača. Sve oči su uprte u Ajovu, gde će se odlučiti ko će biti kandidat Republikanske stranke za predsedničke izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading