STRAVIČNA ISPOVEST MONIKE (20) KOJA JE GODINAMA U GROTLU NARKOMANIJE: Uzima po 100 tableta ''plavog dijamanta'' dnevno, jače su 50 puta od heroina! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.01.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moniku je na drogu navukao bivši dečko.

STRAVIČNA ISPOVEST MONIKE (20) KOJA JE GODINAMA U GROTLU NARKOMANIJE: Uzima po 100 tableta ''plavog dijamanta'' dnevno, jače su 50 puta od heroina! (VIDEO)

Foto: Printscreen/TikTok

Dvadesetogodišnjakinja iz Arizone, Monika, ostala je na ulicama Feniksa, a sada je otkrila svoju tešku životnu priču. To što je postala beskućnik, povezuje sa zavisnošću o opasnoj drogi poznatijoj kao ''blues'' - plavi dijamant, naziv koji se koristi na ulicama Sjedinjenih Država za falsifikovane tablete koje su slične oksikodonu, leku koji se propisuje za ublažavanje jakih bolova.

Često su napunjene fentanilom, supstancom koja je 50 puta snažnija od heroina i 100 puta jača od morfijuma, a kako je rekla, na drogu ju je navukao bivši dečko, te da je dva puta pokušala da se skine sa nje.

- Bila sam na lečenju, ali bih je opet uzela kada bih izašla. Bila sam čista kada je moj bivši otišao u zatvor. Našla sam posao, bila sam čista oko godinu i po, ali sam opet počela da se družim sa pogrešnim ljudima - rekla je ona i priznala da uzme do 100 pilula dnevno, kao i da se sada trudi da novac troši na nešto drugo, ali da ipak i dalje uzima oko 10-20 pilula dnevno.

 

 

Kako kaže, drogira se jer nema šta drugo da radi.

- Dosadno mi je, iskreno, drogiram se jer ovde nemaš šta drugo da radiš - dodala je ona.

Monika je ispričala da njena majka i baka znaju da koristi drogu, kao i da je njena majka otišla u zatvor kada je imala samo 13 godina i da niko iz porodice nije hteo da je primi, a majka joj je izašla iz zatvora pre šest meseci.

- Rekla mi je da oseća krivicu jer nije bila tu za mene kada sam bila mala. Ali ja sama biram da ovo uradim sebi - dodala je ona

"Plavi dijamant" 

Izgled pilule podseća na plavi dijamant s ugraviranom lobanjom, inspirisan logom Marvelovog lika, The Punisher po kojem je droga i dobila ime.

Nakon konzumacije, dovodi do maštanja, društvenosti, gubitka osećaja za vreme, psihoze i deluzije. Sistem upozorenja tela je isključen. Kad se droga koristi na zabavama, dugotrajno igranje može dovesti do ekstremnog gubitka vode, oštećenja organa ili kolapsa cirkulacije. Može dovesti i do fatalnog zaustavljanja funkcije bubrega i smrtonosnog cerebralno krvarenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading