TAJNA BOLEST ŠEFA PENTAGONA! Američki sekretar odbrane hitno primljen u bolnicu, umire od RAKA!

Autor:

Svet

09.01.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lojd Ostin boluje od raka prostate, ali prognoza je odlična

TAJNA BOLEST ŠEFA PENTAGONA! Američki sekretar odbrane hitno primljen u bolnicu, umire od RAKA!

Foto: Tanjug/AP


Američki sekretar odbrane, Lojd Ostin, (70) nedavno je bio podvrgnut minimalno invazivnoj hirurškoj proceduri pod nazivom prostatektomija radi lečenja raka prostate. Ova informacija je saopštena u utorak iz Nacionalnog vojnog medicinskog centra Volter Rid. Rak je otkriven početkom decembra, ali je Ostin uspešno operisan 22. decembra i bez problema se oporavio od operacije.

Neočekivane komplikacije posle operacije

Međutim, 1. januara, Ostin je ponovo primljen u bolnicu zbog komplikacija koje su uključivale mučninu, jak bol u stomaku, kao i bolove u kukovima i nogama. Lekari su utvrdili da je Ostin razvio infekciju urinarnog trakta. Iako je proveo poslednjih osam dana na lečenju, Ostin nije nijednom izgubio svest i nikada nije bio podvrgnut opštoj anesteziji.

Nejasnoća oko hospitalizacije

Postojala je nejasnoća oko toga da li je Ostin bio pod anestezijom tokom operacije, a kasnije je otkriveno da je Ostin hospitalizovan još 1. januara i da se danima nalazi u bolnici bez obaveštenja javnosti. Čak ni predsednik Džo Bajden, visoki zvaničnici nacionalne bezbednosti, niti zamenica sekretara odbrane, Ketrin Hiks, koja je preuzela Ostinove dužnosti, nisu bili svesni hospitalizacije ministra odbrane sve do tri dana nakon što je primljen.

Podrška i nadzor tokom lečenja

Važno je napomenuti da je Ostinova prognoza odlična, s obzirom na to da je rak prostate rano otkriven. Takođe, lekari su bili u stalnom nadzoru i pružali podršku Ostinu tokom celog procesa lečenja.


Iako su se javile neočekivane komplikacije posle operacije, činjenica da je rak prostate rano otkriven i da je Ostin uspešno operisan pruža nadu za njegov brz oporavak. Očekuje se da će Ostin uskoro biti pušten iz bolnice i da će se vratiti obavljanju svojih dužnosti kao sekretar odbrane Sjedinjenih Američkih Država.

(CNN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading