ODVELA UČENIKA U KREVET, PA JE SUSPENDOVALI, A SADA JE DIREKTORKA ŠKOLE! Ova žena šokirala je čitavu zemlju

Autor:

Svet

07.01.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da sistem ima rupe potvrdio je i ovaj primer, zbog čega su mnogi roditelji bili besni kada su saznali za njenu prošlost

ODVELA UČENIKA U KREVET, PA JE SUSPENDOVALI, A SADA JE DIREKTORKA ŠKOLE! Ova žena šokirala je čitavu zemlju

Foto: Oyster bay east Norwich public schools printscreen

Kada je 2006. godine raskrinkana posle tajne seksualne veze sa jednim srednjoškolcem, danas pedesetjednogodišnja Džesika Bejder tada sigurno nije mogla da pretpostavi da će jednom postati i direktorka škole.

A upravo se to i dogodilo. Osamnaest godina posle velikog skandala na ostrvu Long Ajlend kod Njujorka.

Bivša nastavnica sa Long Ajlenda koja je dala ostavku nakon što je imala "neprikladan odnos" sa učenikom, angažovana je kao direktorka škole iako je lagala o svojim sertifikatima o predavačima.

Džesika Bejder (51) radila je kao nastavnica ranih 2000-ih godina, ali je dala ostavku nakon što su joj suspendovani sertifikati za nastavu zbog 'neprikladne veze' sa učenikom srednje škole East Meadov na Long Ajlendu, gde je predavala, piše DailyMail.

Veza je trajala od 2004. do 2005. godine. Dokumenti su otkrili da je njen odnos sa studentom uključivao "fizički, intimni i seksualni kontakt, neprikladnu komunikaciju i neprikladnu prepisku."

Bejder nikada nije krivično gonjena jer je učenik imao više od 18 godina, a detektiv koji je nadgledao slučaj odlučio je da nije počinjeno krivično delo.

Njena odbrana se zasnivala na sporazumnoj prirodi njenog odnosa sa učenikom, njegovim godinama i njenom iskustvu sa postporođajnom depresijom nakon što je nedavno rodila blizance.

Republika

Foto: facebook printscreen

Srednja škola u kojoj se 2006. dogodio neprikladan kontakt

Prema pravnim dokumentima, Bejder 'izgleda da nije pronašla nikakvu emocionalnu ili psihološku štetu za učenika u njenom ponašanju kada je govorila o razlozima zbog kojih je njena interakcija sa učenikom bila neprikladna.' Ona je pismom podnela ostavku 2005. godine i njena diploma je suspendovana na period od četiri godine.

Više od 15 godina kasnije - Ona se prijavila za posao u Oister Bai-East Norvič na Long Ajlendu u Njujorku. 

Prilikom prijavljivanja za posao OBEN-a - Bejder je izostavila svoj boravak u East Meadov-u iz papirologije - i kada su je pitali da li joj je ikada suspendovana potvrda o podučavanju, pogrešno je odgovorila ne.

Džesika je prvobitno bila angažovana na mestu nastavnika, ali je unapređena u direktorku u školskoj 2023/2024.

"Pošto je školska godina zvanično počela, učenike u školi Džejms H. Vernon dočekao je neko novi kada su stigli na prvi dan nastave", navodi se u saopštenju centralnog školskog okruga Oister Bai-East Norvič.

Samo nekoliko nedelja nakon što je ušla u svoju novu ulogu, izjava poslata roditeljima otkriva da će Bejder 'neko vreme biti daleko od zgrade. Nakon njene iznenadne ostavke - istraga je otkrila decenijski skandal i članovi OBEN zajednice su ostali zatečeni.

"Oni bi trebalo da budu odgovorni pojedinci od poverenja. Ne ide uvek tako, pa to znači da škole zaista moraju da urade svoj domaći zadatak", rekla je roditeljka Glorija Mekejn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading