NEMIRI OBELEŽILI DOČEK NOVE GODINE U EVROPI: Hapšenja u Holandiji i Francuskoj, tragedija u Nemačkoj poginuo mladić!

Autor:

Svet

01.01.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemiri obeležili doček Nove godine u Evropi: Hapšenja u Holandiji i Francuskoj, tragedija u Nemačkoj sa pogibijom mladića

NEMIRI OBELEŽILI DOČEK NOVE GODINE U EVROPI: Hapšenja u Holandiji i Francuskoj, tragedija u Nemačkoj poginuo mladić!

Foto: Profimedia

Evropske metropole su dočekale 2024. godinu u sjaju vatrometa, ali, nažalost, i uz pojavu nemira na glavnim gradskim trgovima. U Berlinskoj novogodišnjoj noći, najmanje 15 policajaca je povređeno, dok je oko 300 huligana privedeno. Tragično, osamnaestogodišnji mladić je izgubio život usled povreda prouzrokovanih petardom.

- U Gornjem Palatinatu, Bavarska, osamnaestogodišnjak je preminuo od povreda koje je zadobio od petarde - izveštava nemački list Bild.

U Berlinu su se ponovile scene prošle godine, sa neredima i upotrebom petardi i raketa za vatromet. Nemačka policija je zabeležila seriju napada na hitne službe i građane.

- Prostor ispred Crvene gradske kuće kod Aleksanderplaca postao je mesto sukoba, gde je oko 500 ljudi, uglavnom mladih, napalo jedni druge petardama i raketama - prenosi Bild.

Policija je intervenisala, i suočavala se sa napadima na pripadnike hitnih službi.

- Policija je rasturila grupu kod Neptunove fontane, proveravajući prisustvo vatrometa, nakon čega je grupa od 200 ljudi napala policajce pirotehničkim sredstvima. 

U Lihtenradeu, južnom predgrađu Berlina, došlo je do nereda, gde su policajci identifikovali 18 osoba sa nedozvoljenim pirotehničkim sredstvima.

Barikade od drvenih paleta su zapaljene u Nojkelnu, ali su brzo uklonjene od strane policije. Grupa koja je uzvikivala parole protiv Izraela takođe je bila rasterana.

- Ovo je Nojkeln, Nemačka je negde drugde - izjavio je  huligan za novinu Bild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading