SUROVA OSVETA ZA UNIŠTAVANJE BRODA: Rusi raketama ZASULI UKRAJINU, pogodili i tržni centar i porodilište! Najmanje 130 mrtvih

Autor:

Svet

29.12.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gađana je infrastruktura u Harkovu i Odesi, Ukrajinci i dalje pokušavaju da se oporave od šoka

SUROVA OSVETA ZA UNIŠTAVANJE BRODA: Rusi raketama ZASULI UKRAJINU, pogodili i tržni centar i porodilište! Najmanje 130 mrtvih

Foto: Tanjug/AP, Shuterstock, profimedia

Broj povređenih u ruskim masovnim raketnim napadima na više ukrajinskih područja porastao je na 130, dok je broj stradalih porastao za dva, na 18, saopštile su ukrajinske vlasti, prenosi Rojters.

Porastao je i broj stradalih u severoistočnom gradu Harkovu sa 9, na 11, saopštio je gradonačelnik tog grada.

I u crnomorskom lučkom gradu Odesi broj poginulih porastao je na 3, dok je broj ranjenih ostao na 15 je ranjeno.

Ranije je u komentaru na društvenim mrežama, generalni tužilac Andrij Kostin rekao je da "Rusija nastavlja da napada civile", dodajući da je među ranjenima bilo i dvoje dece.

On je dodao da je došlo do znatnog oštećenja na pojedinim stambenim zgradama, školama i bolnicama.

"Pokrenut je krivični postupak zbog ratnih zločina. Jo{ jednom, ruski režim je pokazao svoju nasilnu i zločinačku prirodu", poručio je Kostin.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko naveo je da su u Kijevu poginule dve osobe, a 18 povređeno i da je oštećena civilna infrastruktura, automobili, skladišta.

U raketnim napadima na grad Lavov poginula je jedna, a povređeno devet osoba. Oštećena je stambena zgrada i infrastruktura, prenosi Interfaks Ukrajina.

U Dnjepropetrovskoj oblasti poginulo je pet, a povređeno 15 ljudi, pogođen je tržni centar i porodilište.

Ruske snage izvele su rano jutros u nekoliko talasa masovne napade raketama i dronovima na više oblasti Ukrajine, a poljska vojska je prijavila da je jedan neidentifikovan objekat iz Ukrajine ušao u njen vazdušni prostor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading