STRAVIČNA EGZEKUCIJA NA PRVOJ LINIJI FRONTA! Mrežama se širi jeziv snimak: Zarobljene padobrance naterali da kleknu, a onda su im bez trunke milosti presudili! (UZNEMIRIJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

29.12.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni tužilac Ukrajine započeo je istragu nakon objavljivanja uznemirujućeg snimka na kojem se navodno vidi pogubljenje zarobljenih ukrajinskih padobranaca kod Zaporožja od strane ruske vojske. Istragu aktivno vodi i Služba bezbednosti Ukrajine.

STRAVIČNA EGZEKUCIJA NA PRVOJ LINIJI FRONTA! Mrežama se širi jeziv snimak: Zarobljene padobrance naterali da kleknu, a onda su im bez trunke milosti presudili! (UZNEMIRIJUĆI VIDEO)

Foto: Twitter

Snimak, zabeležen izviđačkim dronom, prikazuje trojicu padobranaca kako su naterani da se spuste na kolena, a zatim pogođeni sa udaljenosti od nekoliko metara. Jedan od vojnika prilazi i puca u njih iz blizine.

Tužilaštvo tvrdi da se egzekucija odigrala u blizini Rabotina u Zaporoškoj oblasti u decembru, sat vremena nakon što su vojnici Oružanih snaga Ukrajine zarobljeni.

Ukrajinsko državno tužilaštvo je saopštilo da je otvorilo istragu o incidentu po članu o kršenju zakona i običaja ratovanja, piše nezavisni ruski portal Meduza.

Ovo je još jedan u nizu slučajeva grubog kršenja međunarodnog humanitarnog prava od strane zemlje agresora u vezi s tretmanom ratnih zarobljenika, ističe tužilaštvo. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je da su trojica ukrajinskih vojnika koji su streljani kod Rabotina pripadali 82. posebnoj vazdušnoj-jurišnoj brigadi.

Tela, prema navodima Kijeva, već su evakuisana. Generalštab je optužio neidentifikovana lica iz redova vojnog osoblja Ruske Federacije ili drugih vojnih formacija države agresora za nameručinu povredu zakona i običaja ratovanja, naglašavajući da su ta lica svesno ubila ljude koji su bili zaštićeni u uslovima oružanog sukoba.

Ovo uznemirujuće događanje pridružuje se nedavnom incidentu na prvoj liniji fronta u Zaporožju, gde su ukrajinski ratni zarobljenici korišćeni kao živi štit. Situacija u regionu postaje sve složenija, a međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj događaja i izražava duboku zabrinutost zbog eskalacije nasilja i kršenja ljudskih prava, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading