HAMAS UBIO AMERIKANKU! Šta se zaista desilo 7. oktobra u Izraelu? Bajden vidno POTREŠEN

Autor:

Svet

28.12.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Amerikanke Judit Vajnštajn

HAMAS UBIO AMERIKANKU! Šta se zaista desilo 7. oktobra u Izraelu? Bajden vidno POTREŠEN

Foto: Tanjug-AP


Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je duboko potresen vestima da je Amerikanka Judit Vajnštajn, za koju se verovalo da ju je oteo Hamas, ubijena kada je napadnuta jug Izraela 7. oktobra. Njen suprug, Gadi Hagaj, takođe je ubijen u istom napadu, prema rečima Bajdena prošle sedmice.



Hamasov napad na jug Izraela



Hamas je izveo napad na južni Izrael 7. oktobra, tom prilikom ubivši 1.200 ljudi i odvodeći u Pojas Gaze oko 240 osoba, među kojima su državljani Izraela i stranci. Ova brutalna akcija izazvala je duboku zabrinutost širom sveta, a američki predsednik istakao je da je ovo još jedan tragičan primer nasilja koje ne sme ostati nekažnjeno.

Ovaj napad predstavlja jedan od najtežih incidenata u regionu u poslednje vreme, naglašavajući kompleksnost i ozbiljnost situacije na Bliskom istoku.


Reakcija međunarodne zajednice



Reakcije međunarodne zajednice na ovaj događaj su burne, a izražena je oštra osuda nasilja i kidnapovanja od strane Hamasa. Pored toga, incident je izazvao i povećanu zabrinutost za bezbednost građana Izraela i stranih državljana u regionu, te se očekuje da će međunarodna zajednica preduzeti konkretne korake kako bi se osigurala njihova sigurnost i zaustavilo dalje nasilje.

Ovaj događaj naglašava kompleksnost političke situacije na Bliskom istoku i potrebu za pronalaženjem mirnog i održivog rešenja za sve učesnike u konfliktu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading