UŽAS! Razorna eksplozija uništila elitnu četvrt u Gazi: Stravičan video ledi krv u žilama! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.12.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

aziJuče su Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile da su uspješno uništile ključnu Hamasovu mrežu tunela smeštenu ispod Palestiniskog trga u Gazi. Ova podzemna struktura, opisana kao "podzemni teroristički grad", bila je ključno središte planiranja terorističkih aktivnosti, uključujući i planiranje masakra koji se dogodio 7. oktobra.

UŽAS! Razorna eksplozija uništila elitnu četvrt u Gazi: Stravičan video ledi krv u žilama! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/manniefabian

Podzemna mreža bila povezana s kućama, kancelarijama i tajnim stambenim skrovištima visokih zvaničnika Hamasa, među kojima su i Muhamed Deifa, vođa vojnog krila terorističke grupe, i Jahja Sinvar, najviši zvaničnik Hamasa u Gazi, navela je izraelska vojska.

 

''Palestinski trg bio epicentar Hamasove vojne vladavine''

Izraelske snage su u decembru preuzele kontrolu nad "elitnom četvrti Hamasa" u gradu Gazi, gdje su se nalazili ključni lideri Hamasa.

IDF opisuje kompleks kao "središte moći za Hamasovo vojno i političko krilo". Prema izvještaju ''Tajms of Izrael'', tokom operacije u području Rimal, IDF tvrdi da je neutralisano 600 militanata.

"Palestinski trg je bio epicentar Hamasove vojne vladavine, okružen zgradama koje su služile kao komandni i kontrolni centri, oknima terorističkih tunela i drugim strateškim zgradama", navodi se u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga.

Dodaje se da su militanti smestili infrastrukturu unutar prometne četvrti koja je bila ispunjena prodavnicama, stambenim zgradama i školama za gluvu decu.

Ova operacija predstavlja ključni korak u naporima Izraela da osujeti terorističke planove i oduzme Hamasu važne baze za planiranje i izvođenje napada. 

Izrael u prvih mesec dana rata bacio na Gazu bombe težine oko 900 t 

Podsetimo, Izrael je u prvih mesec dana rata s Hamasom bacio stotine bombi teških oko 900 kilograma na Pojas Gaze, od kojih su mnoge bile u stanju da pogode ljude na udaljenosti više od 300 metara, pokazuju analize Si-En-En i kompanije za veštačku inteligenciju Synthetaic.

Satelitski snimci iz prvih mesec dana rata između Izraela i Hamasa otkrivaju više od 500 kratera od izraelskih bombi prečnika većih od 12 metara, koje ostavljaju bombe teške oko 900 kilograma.

Te bombe su četiri puta teže od najvećih bombi koje su SAD bacile na Islamsku državu u Mosulu u Iraku tokom rata protiv te ekstremističke grupe.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading