KRAJ? IZRAELCI VEĆ DOŠLI DO CILJA U GAZI! Otkriven najduži tunel, evo šta sve povezuje i zašto bi sada SVI CIVILI MOGLI DA BUDU UBIJENI!

Autor:

Svet

17.12.2023

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tunel je najveći i najduži u Gazi koji je IDF ikada pronašao. Direktno povezuje vrh severne Gaze sa Džabalijom

KRAJ? IZRAELCI VEĆ DOŠLI DO CILJA U GAZI! Otkriven najduži tunel, evo šta sve povezuje i zašto bi sada SVI CIVILI MOGLI DA BUDU UBIJENI!

Foto: x/idf

Izrael je došao do cilja. Makar jednog od glavnih ciljeva u invaziji na Gazu. Izraelska vojska otkrila je najduži i najdublji tunel Hamasa koji povezuje severni deo Severa Gaze sa južnim.

Tunel je dug čak četiri kilometra i dubok je 50 metara i od ključnog je strateškog značaja koji je navodnolično uspostavio Muhamed Sinvar, desna ruka i brat lidera Hamasa Jahje Sinvara.

Tunel je najveći i najduži u Gazi koji je IDF ikada pronašao. Direktno povezuje vrh severne Gaze sa Džabalijom.

IDF tvrdi, što nikako nije dobro, da tunel prolazi isključivo kroz civilna područja te da je Hamas to namerno uradio prilikom dizajniranja da bi civili bili prvi na eventualnom udaru a ne vojnici ove organizacije.

S tim u vezi, Izraelci sada imaju problem jer ako žele da prođu kroz ceo tunel i očiste ga od Hamasa, moraće da ulaze u civilna područja i mesta na kojima će se među nevinim ljudima, ženama i decom kriti borci Hamasa.

IDF je saopštio da je Hamas koristio tunel za napad na izraelsku vojsku tokom celog rata, pa čak i pre nekoliko dana.

Tunel se deli na mnoge podtunele, opremljene teškim, dubljim mašinama za kopanje tunela sa kojima se IDF ranije nije susreo.

Osim toga, tunel ima razne priključke za struju, vodovod, komunikacije, vozila, obimno oružje i protivprovalna vrata dizajnirana da blokiraju ili usporavaju bilo kakav napredak IDF-a.

Izraelska vojska saopštila je prošle nedelje da je do sada, od početka kopnene invazije otkrila krakove više od 800 tunela, od kojih je 500 uništila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading